.
2009    06    08

Gintauto Trimako, Remigijaus Treigio ir Alvydo Lukio paroda Varšuvoje

artnews.lt
Birželio 4 d. Varšuvoje prie Lietuvos ambasados veikiančiame Lietuvos centre atidaryta nuotraukų paroda „Lietuviška fotografija – TTL“.
„TTL“ – tai neformali grupė, kurios pavadinimas yra ją sudarančių trijų žymių lietuvių fotomenininkų pavardžių kriptonimas. Gintautas Trimakas, Remigijus Treigys ir Alvydas Lukys – individualiai kuriantys bendraamžiai ir bendraminčiai, nuo 2002 m. kartu realizuojantys meninius projektus Lietuvoje ir užsienyje.
Meno parodų kuratorius ir kritikas Krzysztof Stanislawski, pristatydamas parodos koncepciją, sakė: „TTL yra tarsi „trijų Lietuvos tenorų“ koncertas – aukščiausio lygio, virtuoziškai atliktas, įvairiapusis ir pilnas netikėtumų. Todėl į parodoje pristatomus darbus reikia ne vien įsižiūrėti, bet ir įsiklausyti“.
Parodos lankytojai galėjo įsitikinti, kad menininkai savo kūriniuose eksperimentuoja su fotografine medžiaga ir vaizdo turiniu, fotografija ir plastika, kuria įvairių meno sričių sankirtose. Fotografija jiems yra ne tik idėja ar vaizdinė informacijos priemonė, bet ir instaliuojamas erdvėje objektas.
Parodos „Lietuviška fotografija – TTL“ pristatymą Lenkijoje organizavo Lietuvos dailininkų sąjungos galerija „Meno parkas“ Kaune ir Lietuvos kultūros atašė Lenkijoje. Parodos kuratoriai – dailininkas Arvydas Žalpys, menotyrininkas Krzysztof Stanislawski. Specialiai šiai parodai išleistas katalogas lenkų ir anglų kalbomis „TTL. Mūsų požiūris“. Ekspoziciją papildo filmuota medžiaga, multimedialinės prezentacijos. Projektą remia Lietuvos kultūros rėmimo fondas.
Varšuvoje paroda bus eksponuojama iki birželio 27 d., planuojama jos pristatymus organizuoti ir kituose Lenkijos miestuose.