.
2010    04    27

Galerijoje „Kairė-dešinė“ - paroda „Mokytojas – Mokinys“

artnews.lt

Vienozinskis kairej desinej

Balandžio 27 d., 18.00 val. Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos grafikos paroda „Mokytojas – Mokinys“.

Parodoje bus eksponuojami moksleivių ir juos mokančių mokytojų – Lidos Dubauskienės, Vidos Jovaišienės, Birutės Zokaitytės ir Eglės Vertelkaitės – kūriniai.

Paroda nėra keturių  grafikių–pedagogių individualūs projektai. Joje pristatomi moksleivių ir mokytojų darbai visumoje turi ne mažai sąsajų  ir panašumų, arba priešingai, radikalių skirtumų. Toks dialogo tarp mokinio ir mokytojo principas – netradicinis parodos formatas, suteikiantis galimybę vienu metu susipažinti su gal ir nelygiaverčiais, tačiau ne ką mažiau įdomiais moksleivių kūriniais. Tai mišri paroda, kurioje nėra vientisos teminės linijos, tačiau kartu perteikianti skirtingų mokytojų mokymo procese naudojamus metodus, temas, stilistiką.

Paroda siekiama pristatyti per keletą pastarųjų metų sukurtus tiek tradiciškesnius, tiek eksperimentinius grafikos darbus, kurių realizavimui pasirinktos įvairios technikos. Tad darbai tarpusavyje „konkuruoja“ ne vien tik technikos išmanymo, bet ir sumanymo prasme, o tai leidžia reikštis šiuolaikiškesnėms, konceptualioms idėjoms. Pastaruosiuose moksleivių darbuose atlikimo būdas nebėra pagrindinis tikslas, o dažniau priemonė apmąstyti, deklaruoti, konstatuoti, identifikuoti tai kas svarbu, reikšminga jiems. Kūriniuose galima atpažinti ne mažai mistifikuotų, dviprasmybių prisodrintų ar daugiasluoksnių darbų.

Parodos rengėjai –  Aušra Trakšelytė, Lida Dubauskienė,  Vida Jovaišienė, Eglė  Vertelkaitė ir Birutė Zokaitytė.