.
2015    05    12

Galerija „Meno parkas“ - Londono šiuolaikinio meno mugėje ART14 London

artnews.lt

art15_citi_logo_lockup_v7

Galerija „Meno parkas” praėjusiais metais pirmą kartą dalyvavo Londono šiuolaikinio meno mugėje ART14 London, kuri sulaukė virš 31000 lankytojų. Sėkmingas pasirodymas paskatino sugrįžti į šį miestą ir šiais metais.  Tam pritarė ir tarptautinė mugės dalyvių atrankos žiuri, teigiamai įvertinusi galerijos pateiktą projektą.  Kaip ir pernai, galerija „Meno parkas” vienintelė Lietuvos galerija dalyvaujanti šiame meno forume.  Šiemet mugėje dalyvauja 150 galerijų iš 40 pasaulio šalių. Mugės repertuare galerijos iš tokių vietų kaip Amanas, San Paulas, Niujorkas, Londonas, Amsterdamas, Stambulas, Berlynas ir kt.

Galerija „Meno parkas“, siekdama nuoseklumo, mugėje pristatys pernai sėkmingai reprezentuotų menininkų – Patricijos Gilytės ir Jono Gasiūno – kūrinius. Taip pat, šiemet „Meno parko“ stende eksponuojamos solidžios kolekcijos autoriai – Laisvydė Šalčiūtė, Laima Oržekauskienė bei Arvydas Žalpys. Galerijos stendo ekspozicijoje lankytojai galės susipažinti ne vien tik su menininkų kūriniais ir leidiniais apie menininkus –  ekspozicijoje bus pateikta videomedžiaga apie pristatomus menininkus, jų kūrinius, kūrybos procesą.

Kaip ir pernai, galerija „Meno parkas“ dalyvavo atskiros kategorijos – didelio formato skulptūrų, instaliacijų – konkurse. Ir šiemet vėl sulaukta sėkmės. Tarptautinė žiuri  atrinko Kęstučio Svirnelio instaliaciją „Consume“ (2014), kuri bus eksponuojama viename iš centrinių mugės pasažų.

Tad tikimasi svaraus Lietuvos šiuolaikinio meno atstovavimo šiame pasauliniame forume.

Informacija apie ART15 London http://www.artfairslondon.com/