.
2012    09    26

Antroji pokalbių ciklo „Vieta. Erdvės antropologija“ paskaita „Ar architektūra gali kovoti su nusikalstamumu?“ NDG

artnews.lt

Rugsėjo 27 d., ketvirtadienį, 20 val. NDG auditorijoje vyks aštuntojo pokalbių ciklo „Vieta. Erdvės antropologija“ antrasis susitikimas – Berndo Belinos paskaita „Ar architektūra gali kovoti su nusikalstamumu?“. Ciklą rengia ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDAS . Renginys nemokamas, be registracijos.

Berndas Belina dėsto žmogaus geografiją Frankfurto Gėtės universitete. Pagrindinis jo tyrimų laukas apima nusikaltimų ir policijos veiklos geografiją, miesto bei politinę geografiją, orientuojantis į paribių studijas. Šio mokslininko darbai apie pastarųjų dešimtmečių pokyčius JAV ir Vokietijos miestų policijos darbe vokiečių bei anglų kalbomis buvo publikuoti miesto studijoms, geografijai ir kriminologijai skirtuose žurnaluose.

Pokalbio metu pašnekovas sieks atsakyti į klausimą ar miestų projektavimas gali daryti įtaką nusikalstamumui. Kritiškai vertindamas pastaruoju metu stebimą siekį išvalyti miestų viešąsias erdves nuo „nekviestųjų“ – paauglių riedutininkų, benamių, protestuotojų, gatvės muzikantų, elgetaujančių močiučių ir kitų nenorimų matyti miesto gyventojų – Berndas Belina analizuos tokių pastangų socialinę logiką bei aptars galimus miesto bendruomenės ir policijos vaidmenis siekiant užtikrinti saugumą mieste.