.
2018    03    27

Personalinė Eglės Ulčickaitės paroda „Paralelinė kartoteka (fragmentas)“ galerijoje „si:said“

artnews.lt

Balandžio 6 d. (penktadienį) 19 val. galerijoje „si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma tapytojos Eglės Ulčickaitės personalinė paroda „Paralelinė kartoteka (fragmentas)“.

Kūryboje E. Ulčickaitė svarsto laiko, atminties, tikrovės daugialypumo temas. Tapydama analizuoja būsenas, kurias sukelia susidūrimas su daiktinėmis esamojo laiko nuorodomis į praėjusį laiką. Menininkė bando suprasti, iš ko kyla paradoksalus laikinumo ir tuo pačiu kartojimosi įspūdis – įspūdis ne kaip impresija, o kaip įspaudas, vidinio laiko tėkmėje įsispaudžiantis pėdsakas.

Naujausioje parodoje Eglės konstruojama kartoteka nėra siekis susigrąžinti praėjusį laiką, o atvirkščiai – parodyti, jog tas pats laikas sugrįžta vis kitoks. Tačiau kartoteka – ir nuo žodžio „kartoti“. Tapant atkartojami konkretūs pavidalai, įspūdžių pa(si)kartojimai. Tačiau paveikslas ‒ ne nuoroda į praeitį (jo ikonografija – galbūt), o veikia kaip patyrimo tarpininkas ir terpė, iššaukianti interpretacijų paraleles. Parodoje pristatomas pastaruosius keletą metų kurto projekto „Paralelinė kartoteka“ fragmentas.

Eglė Ulčickaitė (g. 1989) gyvena ir kuria Vilniuje. 2013-aisiais baigė VDA Tapybos magistro studijas. 2010-aisiais studijavo Utrechto menų mokykloje Olandijoje. Nuo 2013 m. studijuoja VDA dailės srities meno doktorantūrą. Parodose aktyviai dalyvauja nuo 2010 m. Nuo 2014-ųjų yra VDA Tapybos katedros lektorė.

Paroda veiks iki balandžio 27 d. Galerijos darbo laikas III‒V 16‒18 val.

Iliustracijoje: E. Ulčickaitė, Prieš išpuolant pirmajam sniegui. Aliejus, dr., 230×190 cm, 2016