.
2016    04    06

Susitikimas su fotomenininku Andrew Miksiu Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

057_TULIPS_Andrew_Miksys_sRGB

Balandžio 7 d., 17:30 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas su fotomenininku Andrew Miksiu.

Susitikimo metu Andrew pristatys šiuo metu galerijoje veikiančią parodą, bei naujai išleistą fotografijų knygą „TULIPS”. Menininkas taip pat kalbės apie Lietuvoje dar ne taip paplitusią, bet užsienyje sparčiai klestinčią savarankišką fotografijos knygų leidybą, bei rėmimo galimybes. Andrew Miksys yra vienas iš nedaugėlio lietuvių, kuris sėkmingai finansavimą leidiniams DISKO IR TULIPS surinko www.kickstarter.com internetinės platformos pagalba.

Andrew fotografijos eksponuojamos tarptautiniu mastu, jis pristatė savo darbus Naujojo Orleano Meno muziejuje, Vilniaus Šiuolaikinio meno centre, „De Appel” šiuolaikinio meno centre Amsterdame. 2007 m. Andrew Miksys išleido fotografijų albumą „BAXT” apie Lietuvos romų bendruomenę, o 2013 m. – fotografijų albumą „DISKO”. Ši knyga sulaukė nemažai įvairių vertinimų tiek lietuviškoje tiek užsienio spaudoje, žurnaluose kaip HOTSHOE, Of the Afternoon, internetiniuose leidiniuose: VICE, Wired, BuzzFeed.

Svarbiausi fotografijų ciklai: BINGO (JAV), BAXT (LT), DISKO (LT), TULIPS (BY) ir PLASTIC FLOWERS. (LT).

Šiuo metu Kauno fotografijos galerijoje veikianti paroda „TULIPS” pasakoja apie Baltarusiją ir iki šiol ten vykstančius sovietinių švenčių minėjimus. Paroda veiks iki balandžio 24 d.

Daugiau informacijos www.kaunasgallery.lt , www.andrewmiksys.com