.
2021 11 30

Vaidos Tamoševičiūtės personalinės paroda „Motinos kūnas“ „UNDERCURRENT“ galerijoje Niujorke

Gruodžio 3 d., 18–21 val. „UNDERCURRENT“ galerijoje (70 John St. Bruklinas, NY 11201, JAV) vyks Vaidos Tamoševičiūtės personalinės parodos „Motinos kūnas“ atidarymo renginys bei autorės gyvas performansas. Performansas „Visi mano randai“ vyks 19:30–20:00 val.

„Viskas, ką darau – mėginu surasti savo pačios realybę“ – sako Vaida Tamoševičiūtė, turbūt tai geriausiai atspindi autorės nuolat peržiūrimą, gyvą santykį su kūryba.

Galerija „Meno parkas“ 2021-ųjų gruodžio 3-19 dienomis Niujorko galerijoje Undercurrent pristatys performanso menininkės Vaidos Tamoševičiūtės (g. 1983) parodą „Motinos kūnas“ – pastaraisiais metais sukurtų performansų videodokumentacijų kolekciją motinystės tema. Kurdama Vaida atvirai žvelgia į savo jausmus ir kalba apie patiriamas trasformacijas – kūno ir dvasines, apie pačios sau išsikeltus lūkesčius, bei tuos, kuriuos užkrauna visuomenė, apie išlikimą savimi – kūrėja, tampant mama, suvokimą savęs per amžius besitęsiančioje mamų-dukterų-mamų grandyje. Performanse išraiškos priemone yra pats kūnas, todėl tai ypač intymus ir tinkamas būdas kalbėti šia tema. Kartu, dalyvaudamas kūrybos procese, būdamas meno įrankiu, motinystei padovanotas kūnas po truputį sugrąžina save kūrėjai.

Motinystės tema yra labai asmeniška, bet kartu – universali, vienu ar kitu būdu paliečianti kiekvieną. Vaidos Tamoševičiūtės kūryboje ji pristatoma iki metaforos išgryninta forma, kartais – iki skausmo atvirai, žiūrovams sukeldama visą jausmų spektrą.

Parodą organizuoja – Galerija „Meno parkas“ ir „Undercurrent

Parodą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros institutas.

 Paroda galerijoje „Undercurrent“ veiks iki gruodžio 19 dienos.