.

Tomo Jasiulio tapybos paroda „Kintantys objektai” galerijoje „Tsekh”

Gegužės 4 d., ketvirtadienį, 19 val. galerijoje „Tsekh” (Vytenio g. 6, Vilnius) atidaroma Tomo Jasiulio tapybos paroda „Kintantys objektai”.

 

(vienas devyni septyni trys)

Menininkas kuria savo vizijas pasitelkęs pasirinktą išraišką, kuri suteikia galimybę pamatyti kuriamą vaizdą savaip. Šioje parodoje pristato savo darbus sukurtus per paskutinius dvejus metus. Tikslas kurti kūrinius, pasitelkiant aiškią medijos technologiją, bet palikti laisvę žmogaus-žiūrovo vaizduotės klajonei pakeičiant kūrinio suvokimo ciklą ir suformuojant savo asmeninį įspūdį. Nenusakoma erdvė, minimalios išraiškos priemonės ir maksimalus efektas, tai ko siekia tapytojas.

Suprojektuoti vaizdiniai – tai matematinės ir geometrinės vizijos. Sakydamas “suprojektuoti”, autorius turi omenyje tai, jog šias vizijas projektuoja ir skaičiuoja matematiškai. Optinės iliuzijos, sugalvotos klaidos žiūrovui atveria patirčių lauką, kviečia, kartais net provokuoja, atsirinkti tai, ką jis nori ir kaip gali “išspręsti”, tai, ką mato. Visada yra pasirinkimas pamatyti kiekvieną vaizdinį tokį, koks yra pateiktas, be jokių interpretacijų arba nukeliauti į personalizuotą įspūdį, personalizuotą projekciją kitoje, kūrinio analizės atvertoje erdvėje.

Geometrija ir tekstūra/faktūra nėra giminingos, bet tokia užduotis – tam tikrame siužete atskleisti formos netobulumą arba jos tobulumą. Suteikti jai ne tik formą, bet ir medžiagiškumą. Siužetas pateikiamas kaip statiškas formatas, leidžiant dvimatei formai būti suprantamai, kaip trimatei, nepaisant to, kad siužete nėra šešėlio efekto. Griežti ir tikslūs objektai konstruojami per tekstūros ir spalvos sluoksnius bei sąjungas. Tai kas aštru, nebūtinai turi būti šalta arba karšta. Kūrinių kontekstas nėra tapytojo kūrybos esmė, forma, nesprendžia globalių temų ir nepolitikuoja šioje parodoje.

Tapytojo teigimu “noriu, kad visi objektai turėtų savo tikslą – išlikti kintantys žiūrovo vaizduotėje”.

Parodos koordinatorius – Karolis Gužas

Paroda veiks iki birželio 4 d.

 Galerijos darbo laikas II-VI – 13:00 – 19:00