.

Timotiejaus Norvilos tapybos darbų parodos „PNG drobės“ VDU menų galerijoje „101“ Kaune

Lapkričio 15 d., antradienį, 17:30 val. VDU menų galerijoje „101“ (Muitinės g. 7, Kaunas) vyks Morfų arba Timotiejaus Norvilos tapybos darbų parodos „PNG drobės“ pristatymas. 

PNG – tai dokumentų (failų) tipas (Portable Network Graphic), kuris gali apdoroti grafiką su skaidriais arba iš dalies skaidriais fonais. Kaip ir drobėse, kur fono dalys tarsi iškerpamos.

Šios parodos kūriniai – tai tapybos ant drobės darbai. Jų ašis – pjaustytas drobės paviršius. Papildant šešėliavimais ir spalviniais plotais išgaunamos įvairios optinės ir geometrinės erdvės kompozicijos. Visos skirtingos, tačiau vieningai išlaikančios bendrą vizualią kryptį ir įtaigumą.

Šiems darbams pradžią esu padaręs dar 2015 metais. O 2016 metais dalyvavau grupinėje parodoje Lenkijoje “Trzy Mosty”. Vėliau serija išsiplėtė net iki Ispanijos, kur 2017 metais didžiuliame lauko reklamos stende buvo reprodukuotas vienas iš kūrinių “Interow”. Nusprendžiau atnaujinti šią seriją ir brandesniu požiūriu pratęsti šią pjaustytos drobės idėją.

Morfai arba Timotiejus Norvila, tai plataus profilio menininkas neapsiribojantis viena medija ir viena technika. Vienas pirmųjų gatvės menininkų Lietuvoje. Jo darbai tai ir fotografija, iliustracija, tapyba, gatvės menas, instaliacija ar dizaino objektai. Bene geriausiai žinomas jo kurinys „Sėjikas“ Kauno karo muziejaus sodelyje. Temos, kurias paliečia šis menininkas labai įvairios, dažnai bendražomogiškos. Menininkas yra palikęs kūrinių ir Danijoje, Olandijoje, Airijoje, Ispanijoje.

Paroda galerijoje veiks iki lapkričio 25 d.