.

Tapytojos Akvilės Malukienės parodos ,,(Kiaukutas)" atidarymas VDA galerijoje ,,Akademija"

Rugsėjo 27 d. 18 val. VDA galerijoje ,,Akademija” atidaroma jaunosios kartos tapytojos Akvilės Malukienės paroda ,,(Kiaukutas).”

,,(Kiaukutas) parodoje skleidžiasi mano kaip esteto pasaulis. Stebiu savo ir gamtos kūnus. Dėmesį kreipiu į gamtos motyvus – tai dažniausiai būna mano auginamos gėlės. Jose mane labiausiai traukia per laiką vykstančios deformacijos, vytimo procesas ir iš to gimstančios netikėtos formos. Laikas tarsi nulupa nuo jų įprastą grožio kiautą, atverdamas keistą pasaulį. Nuo šių motyvų atsispirdama verdu ir tapau smala. Smala mane domina savo žaismu šviesa ir perteikia mano dviprasmiškus jausmus, kaip organiškos ir sintetinės kūrybos prigimties susiliejimą ar baimės ir grožio susidurimą kuriant. Taip pat kūryboje dažnai naudoju kosmetines kaukes. Tai yra šiuolaikinė, sintetinė medžiaga, naudojama grožiui puoselėti. Ji man leidžia kalbėti apie man rūpimas grožio, lukšto, paviršių ir kūno temas.” – pasakoja autorė.

Akvilė Malukienė (g. 1990 m.) – jaunosios kartos lietuvių menininkė. Savo kūryboje eksperimentuoja su netradicinėmis medžiagomis kaip smala, žemės, kosmetinės kaukės ir kt. Menininkė tyrinėja medžiagiškumo, kūniškumo, grožio temas, dažnai remiasi gamtos ir pačios kūno motyvais. 2020 m. baigė Vilniaus dailės akademiją, kur įgijo tapybos magistro laipsnį. Surengė personalines parodas: „Mirtis Venecijoje“, „Grožis lyg žaizda“, „Arti“. „Nordic & Baltic Young Artist Award 2020″ pelnė daugiausia publikos simpatijų , 2021m. – suteiktas meno kūrėjo statusas. Darbų yra įsigiję Lietuvos Nacionalinis muziejus ir privatūs asmenys. Nuo 2013 m. dalyvauja kultūrinėje veikloje.

Parodos atidarymas: rugsėjo 27 d. 18 val.

Paroda veiks: rugsėjo 27 – spalio 14 d.