.

Susitikimas su menininke Agne Juodvalkyte ir parodos kuratore Monika Lipšic „Drifts“ galerijoje

Gegužės 17 d., trečiadienį, 18.30 val. „Drifts“ galerijoje (T. Vrublevskio g. 6-2, Vilnius) vyks susitikimas su menininke Agne Juodvalkyte ir parodos kuratore Monika Lipšic.

Agnės Juodvalkytės personalinėje parodoje pavadinimu „Omen“ pristatomi tekstilės ir abstrakčios tapybos kūriniai.

Galerijos „Drifts“ erdvėje įsikuria A. Juodvalkytės kuriamo laiko pasaulis ir trumpam paskolina savo tvarką. Tarp durų, slenksčių, perėjimų ir nišų atsiradę ženklai bei gestai erdvę savinasi pabrėždami jos daugiabriauniškumą.

Atmosferiška A. Juodvalkytės tapyba atkeliauja iš gamtos, laiko ir šviesos stebėjimo, kasdienybės langų bei kelionių po miestą. Abstrakčios tapybos drobėse, sukurtose menininkės studijoje Berlyne, vaizduojamas intuityvus, neskubantis laikas.

Parodos pavadinimas – „Omen“ – taip pat A. Juodvalkytės kūrinys, suteikiantis garsui viršenybę prieš žodžio prasmę. Ženklas, pranašas, prietaras – visos šios reikšmės susilieja į žinią, nešamą per žodžio formą ir garsą. „Omen“ apgaubia parodą.

Šią parodą lydi menininkės išleista knyga „Anska“. Iš tiesų nuo jo ir prasidėjo paroda. Šviesai keliaujant per knygos puslapius tęsiasi pokalbis tarp skirtingų kartų.

Parodos kuratorė Monika Lipšic

Teksto redagavimas ir vertimas Alexandra Bondarev