.

„Sheep Got Waxed“ ir A. Sutkaus „Kosmos“ Nacionalinėje dailės galerijoje

Lapkričio 21 d., trečiadienį, 19 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks post-džiazinės elektroninės muzikos grupės „Sheep Got Waxed“ koncertas, skirtas Antano Sutkaus parodai „Kosmos“.

Kas sieja „Sheep Got Waxed“ ir A. Sutkaus fotografijas? Į šį klausimą atsakyti galima, prisiminus šį pavasarį NDG vykusią parodą „Kolekcionuojant hitus. Kūriniai ir garso takeliai iš Lewben Art Foundation kolekcijos“, kurioje dalyvavę „Sheep Got Waxed“ pristatė garso kūrinį žymiajai Sutkaus fotografijai „Pionierius“. Lapkričio 9–sausio 13 dienomis NDG didžiojoje ekspozicijų salėje veikianti ambicinga retrospektyvinė Sutkaus paroda „Kosmos“ paragino muzikos kūrėjus pasidalinti su klausytojais fotografijų nuotaikai artima kinematografiška bei atmosferiška muzika. Netradicinio formato koncerte klausytojai turės galimybę ne tik klausytis post-džiazinės „Sheep Got Waxed“ elektronikos, bet ieškoti sąsajų su A. Sutkaus fotografijų vizualinėmis projekcijomis.

„Sheep Got Waxed“ įnešė naujovių į džiazo, elektroninės ir akademinės muzikos pasaulį. Grupė neseniai grįžo iš koncertinio turo Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Taivane, yra koncertavę daugelyje Europos šalių, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Eurosonic Olandijoje ir Prancūzijoje, Zandari (SKR), 12 Points Danijoje. Pelnė Grand Prix apdovanojimą Vilnius Jazz Young Power konkurse, dukart nominuoti M.A.M.A metų alternatyvos apdovanojimuose. 2014 m. išleido debiutinį albumą, 2016 m. lapkritį – antrą albumą pavadinimu „Pushy“.

Renginys nemokamas.

Vietų skaičius labai ribotas!

Žiūrovai į salę įleidžiami kol yra laisvų vietų.

 Partneris Lewben Art Foundation

Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba

 Nacionalinė dailės galerija, Konstitucijos pr. 22, LT-08105 Vilnius

Iliustracijoje: grupės „Sheep Got Waxed” nariai, Ryčio Šeškaičio nuotr.