.

Savilaidai skirtas renginių ciklas ŠMC skaitykloje

Gruodžio 10-13 d., ŠMC skaitykloje (Aušros vartų g. 5, įėjimas iš Pasažo skg.) vyks savilaidai skirtas renginių ciklas. Jo metu bus apstu pokalbių, leidybos ir spausdinimo sesijų, kuriose dalyvaus Benjamin Thorel ir Théo Robine-Langlois („After 8 Books“,  „Publication Studio“ Paris), Marek Voida ( „Ariel Ink“ , Vilnius) ir Vytautas Volbekas (Šiuolaikinio meno centras, Vilnius). Pasižymėkite kalendoriuose ir nusiteikite savilaidai!

PUBLICATION STUDIO – tai autorinių knygų leidykla, kurios leidiniai platinami pasauliniu mastu; spaustuvė bei įrišimo įmonė, gaminanti vienetines knygas, ir vieta, skirta rinktis tiems, kurie domisi savo kūrybos ar leidyba apskritai.

PUBLICATION STUDIO  – leidybos laboratorija pačia tikriausia to žodžio prasme. Jos tikslas ne tik knygų gamyba, bet ir publikų kūrimas. 

PUBLICATION STUDIO įkurta 2009 m. Portlande, Oregone. PUBLICATION STUDIO PARIS pradėjo veikti 2021 m. kaip Paryžiuje veikiančio knygyno ir leidyklos „After 8 Books“ dalis. Publication Studio Paris vysto projektus su rašytojais, poetais, dailininkais, grafikos dizaineriais, skirdama jiems tiek intelektualinį, tiek jausminį dėmesį. 

PROGRAMA

Šeštadienis, gruodžio 10 d. 

Publication Studio Vilnius veiks nuo 13 iki 19 val.

16 val. Théo Robine-Langlois ir Benjamin Thorel pokalbis, po kurio vyks klausimų ir atsakymų sesija bei kūrybinės dirbtuvės

Kas yra leidinys? Kodėl knygos dabar? Atsiprašome, ar šioje patalpoje yra skaitytojų? Šią pirmąją dieną bus proga pristatyti Publication Studio ir užmegzti pokalbį su įvairiais menininkais, leidėjais ir spaustuvininkais, dalyvaujančiais projekte Vilniuje. Kolektyvinės diskusijos tikslas – tapti atspirties tašku brošiūrai apie leidybą – „DIY“ taktikų vadovėliui.

Gruodžio 12 d., pirmadienis

Publication Studio Vilnius veiks nuo 13 iki 19 val.

17 val. kūrybinės dirbtuvės „Pastangos versti“

Paryžiaus leidyklos Publication Studio Paris leidžiamų brošiūrų serija „Presage“ kviečia kurti originalius, trumpus kūrinius, kurie bus išleisti chapbook formatu – pigiai, bet stilingai! Serija bus spausdinama Vilniuje ir pasitarnaus kaip leidyklos Publication Studio Vilnius brošiūrų serijos pavyzdys.

Gruodžio 13 d., antradienis

Publication Studio Vilnius veiks nuo 13 iki 19 val.

17 val. Dirbtuvės „Paskutinė galimybė spausdinti“

19 val. Atsisveikinimo gurkšniai

Kur 70 g popieriaus? Kam dabar segikliai? Atsiprašome, ar patalpoje yra kopijavimo redaktorius? Šią paskutinę dieną bus proga spausdinti, dalytis ir skaityti knygas. Kolektyvinės savilaidos tikslas – ilgesnės Publication Studio Vilnius istorijos pradžia.

Programa bus pildoma!

Jeigu turite klausimų apie programą, PUBLICATION STUDIO VILNIUS techninę įrangą ar norėtumėte užsirezervuoti laiką spausdinimui – brūkštelkite eilutę justina@cac.lt 

SVARBU! Šios spausdinimo sesijos yra skirtos eksperimentinei savileidybai. Jų metu galėsite atsispausdinti iki penkių leidinio kopijų. 

Įėjimas nemokamas, pokalbiai ir dirbtuvės vyks anglų kalba

Šis renginių ciklas yra projekto „Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) skaityklos renginių programa 2022 m.“ dalis, finansuojama Lietuvos kultūros tarybos