.

Paroda „Gulbės, torsai, hologramos“ projektų erdvėje „Editorial“

Gruodžio 17 d. 18 val. „Editorial“ erdvė (Latako g. 3, Vilnius) kviečia į parodos „Gulbės, torsai, hologramos“ atidarymą.

Gulbės, torsai, hologramos – tai veikėjai ir erdvės, kurios susitiko vienu laiku, vienoje ekspozicijoje, megzdami naujus prasminius voratinklius. Voratinklius taip pat bus galima išvysti šioje parodoje, kaip ir kanopinius krabus, varveklius ar šokančius šviestuvus. Ši paroda – lyg filmo treileris glaustai ir dinamiškai nušviečiantis pastarųjų metų „Editorial“ programą ir joje pasirodžiusius menininkus. Trejus metus iš eilės vykstantis paroda-įvykis, skirtas paremti parodų ir susitikimų erdvės „Editorial“ ateinančių metų veiklą, kvies lankytojus ne tik akimis bei mintimis čiupinėti eksponuojamus kūrinius, tačiau ir parsinešti į namus labiausiai „prikibusius“.

Parodoje eksponuojamus kūrinius suteikė tokie lietuvių menininkai kaip Goda Palekaitė, Antanas Gerlikas, Liudmila (Milda Januševičiūtė ir Miša Skalskis), duetas Pakui Hardware bei tarptautinės kūrėjos – Paloma Proudfoot (JK), Anna Reutinger (DE/JAV), Anni Puolakka (FI) bei Josefin Arnell (SE/NL).

Ekspozicijos architektė – Ona Juciūtė.

Parodos dizainas: Nerijus Rimkus.

Paroda veiks iki 2022 m. sausio 15 d.

„Editorial“ programą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba bei Vilniaus miesto savivaldybė.