.

Nerijaus Ermino vieno kūrinio paroda „Aukojimas“ galerijoje „apiece“

Vasario 25 d., penktadienį, 19 val. vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno ir/ar konceptualaus dizaino kūrinio galerijoje „apiece“ (M.K. Čiurlionio g., Vilnius) pradės veikti Nerijaus Ermino paroda „Aukojimas“.

Nerijaus Ermino kūrybos strategija yra, dekonstruojant įvairias medžiagas, formas, daiktus, jų dalis ar visumą, konstruoti naujus erdvinio meno kūrinius. Kūrybinis „dekonstruojant konstruoti“ procesas vykdomas ne tik formaliai, bet ir konceptualiai, kadangi kiekviename Ermino kūrinyje perteikiamas daugiaplanis naratyvas. Viena vertus, toks naratyvas asocijuojasi su modernistinio asambliažo tradicijos tąsa (tik ne dvimačiame, o trimačiame formate), kita vertus, dėl integruojamo sociokultūrinio konteksto tai – postmodernistinio pasaulio refleksija.

„apiece“ galerijoje pristatomame kūrinyje „Aukojimas“ skirtingos formos ir medžiagos dėliojamos scenografijos kūrimui artimu principu – įsigilinant į daiktų, objektų, elementų ryšius. Kūrinio dalys, išskaidytos erdvėje, nesilaiko vientisos skulptūros formos, o įtraukia į dialogą su aplinka – ekspozicine erdve, kuri tampa sudedamuoju elementu. Sudarydamas salygas įvairioms patirtims, menininkas provokuoja žiūrovą ne tik stebėti, bet ir nagrinėti. Asociatyvios grandys, siejančios kūrinio elementus, įtraukia žiūrovą į nesibaigiantį ritualinių prasmių spektrą. Žvelgiant į skirtingas kūrinio dalis, apsukant ratą aplink vitrininio pobūdžio galeriją, iš esmės atliekamas tam tikras galimai tik menininkui žinomas ritualas, pagrįstas ne apeigomis, o šiuolaikinio meno kalba.

Nerijus Erminas (g. 1976 m.) – konceptualiosios skulptūros kūrėjas, parodose dalyvaujantis nuo 2003 m., o personalines parodas rengia nuo 1997-ųjų. 2012 m. šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius“ apdovanotas už geriausią skulptūrą – „Voveraitė ir siena“ (pristatė galerija AV17).

Parodos kuratorės: Milena Černiakaitė ir Aušra Trakšelytė

Paroda iš dalies finansuojama asociacijos LATGA Kūrybinės veiklos fondo lėšomis

Paroda veiks 2022 02 25 – 2022 03 22

Parodą apžiūrėti galima 24/7

Daugiau apie „apiece“ —> www.apiece.lt