.

MMLAB erdvės ir Vlado Suncovo parodos „Stuburai ir turėklai“ atidarymas

„MMLAB Erdvė“ – tai kūrybinė laboratorija, kurioje susijungęs menas ir mokslas papildo vienas kitą ir meno kūriniams suteikia solidų mokslinį turinį, o akademinėms teorijoms – netradicinę ir įtraukiančią formą.

Spalio 6 d., 20 val. „MMLAB Erdvę“ (Vokiečių gatvė 13a, Vilnius) atidarys erdvių menininko, kūryboje naudojančio architektūros, dizaino ir technologijų meno metodus, Vlado Suncovo paroda „Stuburai ir turėklai“. Transformuotis įgalintos architektūros tyrinėjimus pristatanti paroda nagrinėja stuburą kaip atraminę ašį tiek žmoguje, tiek architektūroje. Atrodytų, kad kas vienam pavidalui suteikia formą ir judėjimo laisvę, kitą surakina amžinos ramybės būsenoje, tačiau iš tiesų abu yra nuolatiniame judesyje – vienas fiziologiniame, o kitas – vizualiniame.

Atidarymo metu bus skaitoma Julijono Urbono paskaita „Architektūrinė choreografija“.
Paskaitoje Julijonas pasiūlys nukreipti kūrybinį dėmesį nuo konvencinių architektūros ir dizaino tikslų, tokių kaip komfortas, išvaizda, semantika, ekonomija, ekologija, saugumas, į daiktų ar daiktiškosios aplinkos galią veikti mūsų judesius ar tiesiog šokdinti. Aptariant tokios daiktiškosios choreografijos sąlygas ir efektus, bus pristatomas alternatyvus ir orientuotas į šokėjišką patirtį požiūris į architektūrą ir dizainą.

Julijonas Urbonas yra menininkas, tyrėjas, inžinierius, dizaineris, Lietuvos erdvės agentūros steigėjas, Vilniaus dailės akademijos docentas, Londono Karališkojo meno koledžo doktorantas. Buvęs atrakcionų parko direktorius.

Paroda veiks iki spalio 20 dienos.