.

Metalo meno ir juvelyrikos paroda „Srovės" VDA Telšių galerijoje

Gruodžio 15 d., ketvirtadienį, 17 val. VDA Telšių galerijoje (Kęstučio g. 3-2, Telšiuose) atidaroma metalo meno ir juvelyrikos paroda „Srovės”.

Paroda „Srovės”, pristatoma kaip to paties pavadinimo metalo meno ir juvelyrikos rezidencijos, vykusios liepos 17 d. – 27 d. J. Vienožinskio gimtinėje, kurią organizavo J. Vienožinskio tėviškės bendruomenė, dalis.

Buvo pakviestos dalyvauti menininkės iš Lietuvos ir Norvegijos: Birutė Stulgaitė, Neringa Poškutė-Jukumienė, Sandra Malaškevičiūtė, Rūta Naujalytė (NO), Karina Kazlauskaitė. Rezidencijos dalyvės pasižymi individualiu požiūriu į kūrybą, todėl šiai parodai sukurti darbai tarpusavyje ir dera, ir žaismingai kontrastuoja mąsteliu bei medžiagų įvairove. Parodoje yra eksponuojami šiuolaikiniai juvelyrikos metalo meno objektai. Rezidencijoje „Srovės”, akcentuotas susitelkimas į vandens motyvą – tėkmės, judesio, akustikos variacijos.

Paroda „Srovės” buvo eksponuota Obeliuose (Obelių bendruomenės centras), Rokiškyje (Rokiškio krašto muziejus), Panevėžyje (LDS galerija XX), o dabar atkeliauja į Telšius, VDA Telšių galeriją.

Rezidencijos kuratorė – Karina Kazlauskaitė.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Paroda veiks iki sausio 7 d.