.

Marijos Rinkevičiūtės-Špakauskės paroda „Tylus matymas” VDA galerijoje „Artifex“

Kovo 28 d., ketvirtadienį, 18 val. VDA galerijoje „Artifex“ (Gaono g. 1, Vilnius) įvyks Marijos Rinkevičiūtės-Špakauskės parodos „Tylus matymas” atidarymas.

Marijos Rinkevičiūtės-Špakauskės kūrybos procesą lydi medžiagiškumo tyrinėjimai, vedantys į abstrakčią raišką ir dėmesį atminčiai. Parodoje „Tylus matymas” eksponuojami kūriniai yra pilni atsitiktinumų – nuo rastų objektų iki intuityvių vaško paviršių paieškų.

„Tapybos kūrinys man yra sudėtingas organizmas, veikiantis kaip tam tikros erdvės ir laiko potyrių visuma. Dėl šios priežasties savo darbus matau kaip momentinių išgyvenimų aidus. Aidus, kuriems nerandu žodžių apibūdinti.“, – sako pati Marija.

Marija Rinkevičiūtė-Špakauskė (g.1993) yra jaunosios kartos tapytoja, gyvenanti ir kurianti tarp Vilniaus ir Briuselio. 2018 m. Marija įgijo bakalauro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedroje, vėliau baigė tapybos magistro studijas Briuselio karališkoje menų akademijoje. Menininkė aktyviai dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje.

Parodą remia Lietuvos kultūros taryba.

Galerijos darbo laikas: II-V 12-18, VI-12-16.