.

Marijos Drėmaitės vieša paskaita NDG auditorijoje

Lapkričio 5 d., 19 val. NDG auditorijoje Le Corbusier knygos „Architektūros link” lietuviško leidimo proga architektūros istorikė profesorė Marija Drėmaitė skaitys viešą paskaitą.

Paskaitoje Marija Drėmaitė pristatys bene garsiausio 20 amžiaus architekto Le Corbusier (1987–1965) idėjas apie modernų būstą ir šių idėjų įtaką mūsų šiandienos gyvenimui. Le Corbusier knyga „Architektūros link” (Vers une architecture), parašyta beveik prieš šimtą metų (1923), laikoma bene svarbiausiu 20 amžiaus architektūros manifestu. Garsusis Le Corbusier pareiškimas, kad „namas – tai mašina gyventi” ir kitos architektūrinės idėjos gali atrodyti beprotiškos, juokingos arba negailestingai autoritarinės, tačiau jomis žavėjosi ir sekė didžiuma 20 amžiaus architektų ir planuotojų. O kiek jos aktualios šiandien?

Architektūros istorikė Marija Drėmaitė tyrinėja 20 amžiaus architektūrą ir miestų modernizaciją, dėsto Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, nuolat dalyvauja mokslinėse konferencijose visame pasaulyje, rašo populiarias knygas savo tyrimų temomis ir yra labai laukiama paskaitų skaitytoja, nes geba patraukliai išdėstyti profesionalų turinį ne tik specialistams, architektūra besidomintiems smalsuoliams, bet ir plačiajai auditorijai.

Po paskaitos vyks diskusija su architektais Vytautu Biekša, Aiste Galaunyte ir Andriumi Ropolu.

Renginys nemokamas, bet su registracija el.paštu: events@lapasbooks.com