.

Kunigundos Dineikaitės paroda „Peizažo užkalbėjimas“ galerijoje „Kairė-dešinė“

Lapkričio 23 d., 18–20 val. VGMC galerijoje „Kairė-dešinė” (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma Kunigundos Dineikaitės paroda „Peizažo užkalbėjimas“.

Parodoje „Peizažo užkalbėjimas“ eksponuojami naujausi Kunigundos Dineikaitės tapybos darbai. Pasak autorės, ši paroda – tai peizažų perteikimas tapybos kalba, jų užkalbėjimas potėpiais ir spalvomis.
Gamtovaizdis yra talpus siužetas tapybinei plotmei, čia ir užsimezga pokalbis tarp manęs ir peizažo motyvo. Tapydama nesiekiu perteikti konkretaus vaizdo, man labiau rūpi atrasti ryšį su skirtingais elementais, kurie užmezga itin paslaptingą, intymų santykį su manimi, pripildo pasąmonės srauto, liejasi spalviniais sakiniais, figūratyviomis mintimis, praėjusių gyvenimų nuotrupomis. Taip pradedu kalbėtis. Nevalingai dėkoju už grožį, kurį matau. Šis dialogas virsta užkalbėtu peizažu, sustabdyta akimirka, tapybine misterija.
Dažnas mano paveikslas, paroda yra įkvėpta peizažo temos. Būdama savotiškoje vienatvės būsenoje supratau, kad šis motyvas yra mano ištikimas draugas, viso gyvenimo bendrakeleivis, mano atspindys, todėl ir kalbu apie tai tapybos kalba
– sako Dineikaitė.

Kunigunda Dineikaitė 2004 m. baigė tapybą Vilniaus dailės akademijoje. 2006–2007 m. magistro studijas tęsė Sasekso universitete, Vest Dyno koledže, Didžiojoje Britanijoje. Nuo 2010 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Dineikaitės kūryba išsiskiria abstrakčiomis, vitališko kolorito, itin didelio formato drobėmis. Ypatingą dėmesį menininkė skiria pačios tapybos procesualumui ir jo teikiamoms reikšmėms.

Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

Paroda veiks 2021 m. lapkričio 23 – gruodžio 18 dienomis
Darbo laikas II–V 11–18 val., VI 11–15 val.