.

Kultūros komplekse SODAS 2123 atsiveria nauja kultūros erdvė FAMM

Kovo 12 d., šeštadienį, 18 val., kultūros komplekse SODAS 2123 (Vitebsko g. 23) prie galerijos „Atletika“ duris atvers nauja kultūros erdvė FAMM. Atidarymo renginio programoje numatyta, kad bus galimybė išgirsti Pijaus Chraptavičiaus bei Salvijaus Misevičiaus eksperimentinius garsus, ištirpsiančius Dagnės Petkevičiūtės performanse „Formacija“. Vakarui įpusėjus FAMM atstovai Fausta Mikutaitė, Nidas Kaniušas ir Dagnė Petkevičiūtė supažindins su meno erdvės vizija bei ateities projektais. Galiausiai, renginio svečiai kviečiami pratęsti vakarą su muzika, vaišėmis ir gėrimais bei užpildyti erdvę atviromis diskusijomis, klausimais bei iniciatyvomis.

Naujos kultūrinės erdvės FAMM projektas – tai besiformuojantis, nuolat kintantis reiškinys, kurio siekis pritraukti tiek vyresnius kultūros ir meno lauko dalyvius, tiek tuos, kuriems pristinga drąsos dalyvauti meno gyvenime, kartais galinčiame pasirodyti painiu ar šaltu naujokams. Pagrindinė FAMM misija – suburti aktyviai Lietuvai ir pasauliui kuriančią bendruomenę, padrąsinti jaunus menininkus kurti bei rodyti savo veiklos vaisius publikai. Be to, didelis dėmesys bus skiriamas ir užsienio studentų įsitraukimui į Vilniaus kultūros lauką. FAMM – tai galimybėms atvira erdvė, siekianti apjungti žmones per meną ir kultūrą.

Šioje erdvėje lankytojai galės ne tik stebėti, bet ir įsitraukti į įvairialypes veiklas: programoje jūsų laukia parodos, performansai, filmų peržiūros, kūrybiškumo dirbtuvės. Čia bus galima ne tik pažvelgti į pristatomus kūrinius, tačiau ir patiems pramokti tam tikros meno srities pagrindų. Su menu iš arčiau susipažinti bus kviečiami ir mokyklinio amžiaus vaikai specialiai jiems skirtose veiklose. Be to, ateityje planuojami diskusijų vakarai, pokalbiai su įvairiausių meno šakų atstovais bei poezijos skaitymai. Šiomis praktikomis FAMM stengsis pasiekti platesnę auditoriją ir drauge panagrinėti įvairius socialinius reiškinius, kvestionuoti esamas, bei galimas meno ir kultūros pasaulio tendencijas, apžvelgti jų poveikį tolimesnei kultūrinių fenomenų raidai.

Renginys nemokamas, tačiau atsižvelgiant į šių dienų situaciją bus galima paaukoti pagalbai Ukrainoje.

Teksto autorė – Simona Bizunovičiūtė.