.

Konferencija apie menininkų vaidmenį kosmoso tyrinėjimuose NDG

Gruodžio 2 d., 14 val. NDG auditorijoje prasidės konferencija „Žmogus, kosmosas ir nesvarumas. Kosmoso ateities tyrinėjimai“ bei vyks Virgile Novarina filmo „Vidinis teleskopas, Eduardo Kac darbas kosmose“ peržiūra. Renginio organizatoriai – Prancūzų institutas Lietuvoje ir LNDM Nacionalinė dailės galerija.

Kosmoso erdvė visada buvo kolektyvinės vaizduotės scena: paslaptinga vieta, kuri atskleidžia žmonijos mažumą ir kartu žadina fantazijas apie be galo platų pasaulį. Būtent šis fantasmagoriškas įsitvirtinimas kolektyvinėje sąmonėje buvo bendro genijaus, vykdžiusio didžiulį kosmoso atradimo ir jo stebuklų pasisavinimo projektą, vektorius. Tai dinamiška jėga, daug šalių suvienijusi kurti bendrus projektus. Europoje svarbų vaidmenį atlieka Europos aviacijos saugumo agentūra (EASA), prie kurios Lietuva prisijungė 2021 m. Ši dinamika 2016 m. lėmė ir pirmąjį meno kūrinį kosmose – meną, išlaisvintą iš Žemės gravitacijos, kad jis būtų įkūnytas dar neregėtomis sąlygomis.

2021 m. gruodžio 2 d. konferencijoje žiūrovams bus pristatytas šiam meno ir technologijų iššūkiui dedikuotas dokumentinis filmas. Renginyje taip pat bus nagrinėjami kiti su kosmosu susiję klausimai: kūnas, tyrinėjimai, kultūra ir menas.

Išsamiau apie konferenciją, jos dalyvius ir programą skaitykite čia.

Renginys vyks anglų kalba.

Dalyvavimas nemokamas, tačiau būtina registracija, kurios forma yra čia

Paskaitos klausytojams reikia turėti galimybių pasą ar ES skaitmenį COVID pažymėjimą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsauginę veido kaukę.