.
2020 06 11

Knygos Jonas ir Adolfas Mekai: „Gyvenimo lai(š)kai“ pristatymas Kaune

Birželio 11 d., ketvirtadienį, 18.30 val. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje (V. Putvinskio g. 55, Kaunas) vyks knygos Jonas ir Adolfas Mekai: „Gyvenimo lai(š)kai“ pristatymas.

 Renginyje dalyvaus knygos dailininkas ir sudarytojas Kęstutis Pikūnas, kino režisierius Audrius Stonys bei Biržų bibliotekos Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro atstovė Indra Drevinskaitė.

Avangardinio kino krikštatėvio, filmininko ir menininko Jono Meko ir jo brolio — bendraautoriaus, kūrėjo ir kino režisieriaus Adolfo Meko gyvenimo retrospektyvos: iš Niujorko megapolio į Semeniškių kaimą. 320 puslapių leidinio formatas — nestandartinis. Dvigubuose puslapiuose esantys laiškai ne tik sujungia dviejų brolių gyvenimo kelionę, bet ir vizualiai pasakoja jų išskirtines istorijas, neįtikėtinas pažintis ir patirtis Amerikoje, kurios persipina su vaikystės ilgesiu ir prisiminimais Lietuvoje.

Baltijos knygos meno konkurse, kuris šiemet vyko Rygoje ir kuriame dalyvavo nacionaliniuose 2019 m. konkursuose apdovanotos knygos, gražiausia Lietuvos knyga išrinkta Jonas ir Adolfas Mekai: „Gyvenimo lai(š)kai“.