.

Jaunųjų menininkų paroda „Getting My Friends Drunk“ POST galerijoje

Birželio 6 d., ketvirtadienį, 19:00 val. POST galerijoje atidaroma tarptautinė jaunųjų menininkų paroda „Getting My Friends Drunk“.

„Getting My Friends Drunk“ – tai serija renginių ir parodų, kurie yra nuoširdūs kaip svaiginanti akimirka kartu su draugais.

Devyni jaunieji menininkai 2018 metų vasarą kartu baigė Hagos karališkąją menų akademiją Nyderlanduose (Royal Academy of Art, The Hague) ir šiuo tęstiniu menininiu projektu, kurio pirmoji paroda įvyks Kaune šį birželį, nori atskleisti savo pasirinkimą būti ir kurti kartu.

Menininkai kviečia Jus į pirmąjį „Getting My Friends Drunk“ parodos atidarymą: „Nieko nesitikėkite, atsiveskite draugus, apgirtinkite juos, būkite atviri, šypsokitės. Jūsų gėrimais ir ne tik bus pasirūpinta. Įsijauskite į galerijos aplinką, kuri yra mūsų laikinieji namai savaitę iki parodos atidarymo. Mes norime, kad Jūs ateitumėt, mes būsime nuoširdūs ir atviri Jums. Po šio atidarymo tapsime draugais, be abejonės.“

Menininkų kūryba apima skirtingas temas, praktikas, formas, raiškos būdus. Šio projekto metu jie dirbs kartu gyvendami galerijoje, nuolat diskutuodami ir įsileisdami į kūrybos procesą vieni kitus, taip pat ir parodos lankytojus. Gegužės 31 dieną 19 valandą jie atvers galerijos duris lankytojams su renginiu „Happy Hour with Getting My Friends Drunk“, kurio metu pristatys projektą bei savo kūrybines praktikas neformalioje atmosferoje. Po šio įvadinio renginio lankytojai yra kviečiami užsukti į galeriją kasdien 18 valandą (birželio 1-5 dienomis) iki parodos atidarymo ir bendrauti su menininkais, stebėti parodos formavimosi procesą ir menininkų gyvenimą galerijoje.

Dalyvaujantys menininkai: Laila van Berge, Sara Ceruti, Ioana Ciora, Gabriela Galeano Batres, Tina Jeranko, Luuk Kuipers, Saulė Noreikaitė, Constantijn Scholten ir Sophie Schulte.

Projekto partneris: POST galerija

Projekto rėmėjas: Stroom Den Haag

Paroda veiks 2019 m. birželio 6 – birželio 16 d.

Susipažinimas su menininkais ir projektu: Gegužės 31 d. 19 val.

Galerijos lankymas iki parodos atidarymo: Birželio 1-5 dienomis 18 val.

Daugiau naujienų apie parodą ir ją lydinčius renginius galite rasti „Getting My Friends Drunk“ projekto Facebook’o ir Instagram’o puslapiuose:

https://www.facebook.com/gettingmyfriendsdrunk/

https://www.instagram.com/gettingmyfriendsdrunk/