.

Grupinė paroda „Įvykių Horizontas“ erdvėje „Kompresorinė”

Vasario 1 d., ketvirtadienį, 19 val., Ideas Block – Kompresorinės erdvėje (A. Goštauto g. 11, Vilnius) atidaroma grupinė paroda „Įvykių Horizontas“.

Ideas Block švenčia septintą gimtadienį! O Kompresorinė, daugiau nei metus gyvuojanti buvusioje Fizikos instituto kompresorinėje, iš erdvės įsikvėpė techniško veržlumo, drąsaus ekperimentalumo bei laisvos kūrybos srovių.

Astronomijoje aprašomas ypatingas lūžio taškas, nusakantis ištisų fizikos dėsnių pokyčius – jis vadinamas įvykių horizontu. Tačiau nebūtina žvalgytis į žvaigždes, nes arti mūsų kasdien kiekviena srovė kažkur prasideda ir į kažką transformuojasi, kažkuriame taške medžiaga pasiekia įsotinimą, o procesas – ribinę reikšmę tarp to, kas seniai pažinta, ir pirmo žingsnio link atradimo. Įvykių horizontą galima stebėti aplink save arba vidumi, pereinant per lemtingą slenkstį iš vienos būsenos į kitą.

Ženk per slenkstį.

Išdrįsk.

Parodos menininkai: Augustina Miknevičiūtė, Povilas Gavorka, Ona Dubakaitė, Marija Brusokaitė, Artūras Rožkovas, Upė Pilitauskaitė, Mantas Daujotas

Parodos kuratorė: Lena Klyukina

Paroda veiks: 2024 02 01 – 02 24

Šis parodos atidarymas – tai Ideas Block septintojo gimtadienio šventinės programos dalis. Tai vakaras su muzika ir dviejų parodų atidarymais.

Daugiau apie vakaro programą: https://www.facebook.com/events/1076215186863215/