.

Godos Palekaitės naujos „Schizmatikai“ pristatymas ŠMC

Rugsėjo 16 d. 19 val. Šiuolaikinio meno centro skaitykloje vyks Godos Palekaitės naujos „Schizmatikai“ pristatymas, kuriame pokalbiui apie fikciją ir istoriją susitinka knygos autorė, įvadinį knygos esė parengęs kuratorius Valerio del Baglivo, knygą „Mįsle“ apibendrinusi kuratorė Monika Lipšic. Renginį moderuos rašytojas, kuratorius Valentinas Klimašauskas. Knygos pristatymas vyks anglų kalba.

Būtina registracija, vietų skaičius ribotas: t.ly/MBbP

SCHIZMATIKAI – tai 10 spekuliatyvių ir įtraukiančių pasakojimų apie pamirštas istorines asmenybes, kurios dėl savo „nepatogumo“ buvo ištrintos iš istorijos. Pasakojimuose fikcija susipina su biografiniais faktais, o skaitytojas yra kviečiamas tapti istorijos tyrinėtoju, pergalvoti savo santykį su istorija ir jos kūrimu.

𝐢̨𝐯𝐚𝐝𝐨 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐬: Valerio Del Baglivo
𝐦𝐢̨𝐬𝐥𝐞̇𝐬 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐞̇: Monika Lipšic
𝐥𝐢𝐞𝐭𝐮𝐯𝐢𝐮̨ 𝐤𝐚𝐥𝐛𝐨𝐬 𝐫𝐞𝐝𝐚𝐤𝐭𝐨𝐫𝐞̇: Dangė Vitkienė
𝐚𝐧𝐠𝐥𝐮̨ 𝐤𝐚𝐥𝐛𝐨𝐬 𝐫𝐞𝐝𝐚𝐤𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐬: Yates Norton
𝐢̨𝐯𝐚𝐝𝐨 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞̇𝐣𝐚: Austėja Masliukaitė
𝐝𝐢𝐳𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐬: Vilmantas Žumbys

DAUGIAU APIE AUTORĘ >>>
Goda Palekaitė yra šiuolaikinio meno ir performanso kūrėja bei tyrėja, jungianti menines ir antropologines praktikas. Jos kūriniai – tai tekstai, instaliacijos, scenografijos ir performansai, nagrinėjantys istorijos ir tiesos konstravimo bei naikinimo mechanizmus, politinį sapnų potencialą ir skirtingų geografijų bei naratyvų įtampas. Godos Palekaitės tarpdisciplininė veikla yra pristatoma Lietuvos ir užsienio kultūros institucijose, o 2019 m. buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ ir Jaunojo menininko premija

DAUGIAU APIE KNYGĄ >>>
https://www.leidyklalapas.lt/products/schizmatikai-goda-palekaite-b

KNYGOS LEIDYBĄ IŠ DALIES PARĖMĖ >>>
Kultūros ministerija
Lietuvos kultūros taryba
The Institute of Things to Come
Compagnia di San Paolo
Shizma

<< viso vakaro metu prašome dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis saugaus atstumo >>