.

Garso instaliacijos perklausa ir susitikimas su menininkais Arturu Bumšteinu ir Gičiu Bertuliu

Rugpjūčio 18 d. 17:30 val. galerija (AV17) kviečia susitikti su parodos „Goldbergo variacijos” autoriais – Arturu Bumšteinu ir Gičiu Bertuliu bei kartu perklausyti parodoje pristatomą garso instaliaciją. Menininkai plačiau papasakos apie parodos idėją, Rube Goldberg’ą, kūrinio įgyvendinimą, garso ir objekto tarpusavio santykį bei galimą objekto atpažinumą per garsą ar jo įvizualinimą vaizduotėje.

Renginys yra nemokamas bei vyks lietuvių k.

Arturas Bumšteinas (g. 1982) baigė kompozicijos magistrantūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2009 m. dėstė „Aldeburgh Young Musicians“ kūrybinėje laboratorijoje „Snape Maltings“ meno centre, 2017 m. – Universitat der Kunste Berlyne, o šiuo metu garsinę raišką dėsto Vilniaus dailės akademijoje. Autorius yra surengęs septynias personalines parodas ir dalyvavęs daugiau kaip trisdešimtyje grupinių parodų bei festivaliuose Europoje ir JAV. Bumšteino diskografijoje gausu plokštelių, išleistų tiek Lietuvos, tiek užsienio leidyklose. Kūrėjas taip pat buvo apdovanotas Europos transliuotojų sąjungos (EBU) prizu „Palma Ars Acustica“ festivalyje 2013 m., 2017-tuosius praleido DAAD rezidencijoje Berlyne, o už garsinių eksperimentų integraciją į naujas teatro formas 2019 m. buvo apdovanotas Boriso Dauguviečio auskaru.

Gitis Bertulis (g. 1970) nuo 1992 m. dirba kaip mados, baldų ir interjero dizaineris, kūrėjas bei garso sistemų inžinierius. 2005 m. taip pat pradėjo dirbti su eksperimentiniu garsu, konstruoti unikalias garso aparatūras ir sistemas. 2008-2014 m. kūrėjas buvo tarptautinės dizainerių asociacijos IDEAS ir ALTRIADESIGN komandos narys, yra dalyvavęs duo ir grupinėse parodose bei įvairiuose performansuose visoje Lietuvoje.

Projektą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.
Paroda „Goldbergo variacijos“ (AV17) galerijoje, Totorių g. 5 veikia iki rugpjūčio 21 d.