.

Ernesto Parulskio paskaita „Gediminas sapnuoja geležinį robotą. Neurotinklų dailė NFT apsuptyje“ Nacionalinėje dailės galerijoje

Gegužės 16 d., antradienį, 18 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) vyks viešų paskaitų ciklo „Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos. Skiriama Vilniaus 700 metų jubiliejuj“ antroji Ernesto Parulskio „Gediminas sapnuoja geležinį robotą. Neurotinklų dailė NFT apsuptyje“ paskaita.

Paskaitoje bus kalbama apie per kelis pastaruosius metus atsiradusius naujus technologinius įrankius, kurie stipriai pakratė, papurtė bei pagąsdino (ir tebegąsdina) vizualiųjų menų bendruomenę – nuo dailės mėgėjų ir kolekcionierių iki menininkų su galeristais.

Lektorius savo paskaitoje bandys įrodyti, kad du naujieji reiškiniai – NFT ir dailininku virtęs dirbtinis intelektas mums įprastuose vizualiuose menuose daug ką pakeis, bet šie pasikeitimai bus, su išlygomis, naudingi. Na, nebent tai kelio į robotų maištą pradžia, bet net ir tokiame scenarijuje galima rasti pozityvių naujienų.

Ernestas Parulskis yra Nacionalinės dailės galerijos kuratorius, menotyrininkas, meno rinkos ekspertas, rašytojas.

Registracija į paskaitą:

https://docs.google.com/forms/d/1SuIHrhK8tg_b3cMAHge7iX6mkRG9nzasIY14z2-Xung/edit?ts=645a3ff2&fbclid=IwAR1UNmeA8H750YJUo-cRn3wFfT-cTNoi08hDKXT0NSKu2hrT8l2xgmJj980

Tiesioginė renginio transliacija:

https://www.youtube.com/watch?v=-f4jz7ilLpA