.

Eriko Siliuk paroda „Stebinčiojo klaidų seka leidžia mums vis susitikti” VDA galerijoje Artifex

Kovo 15 d., antradienį, 18 val.,VDA galerijoje Artifex (Gaono g. 1, Vilnius) bus atidaryta Eriko Siliuk paroda „Stebinčiojo klaidų seka leidžia mums vis susitikti” .

– Naratyvai ir istorijos yra įdomūs, nes yra dalinai dirbtiniai. Jų dirbtinumas yra vartai, per kuriuos galima užeiti ir žaisti su viduje esančiais elementais.
– Naratyvus formuoja kultūrinė, politinė, asmeninė ir ideologinė aplinkos (sąrašas yra pildomas).
– Naratyvai įsikuria sąmonėje ir ją parazituoja, kurdami pasaulio percepciją.
– Šis parazitavimas per sąmonę patenka į kūną ir kuria matymo būdus.
– Matymo būdai yra sistemos, per kurias įprasminame vaizdinius, simbolius ir situacijas.
– Matymo būdai lemia tai, kaip formuojame savo aplinką, nuo asmeninių archyvų iki baldų išdėstymo, nuo vėliavų iki tualetų.
– Matymo būdai, kaip ir naratyvai, yra dalinai dirbtiniai. Jų dirbtinumas leidžia traktuoti juos kaip žaidimų aikštelę, kurios ribos priklauso nuo žaidėjo matymo būdų ir nuo žaidėjo pasiruošimo juos keisti.
– Žaisti su objektais, per kuriuos reiškiasi matymo būdai, yra smagu.
– Žaidžiant atsiranda laisvės ir kontrolės jausmas.
– Žaidžiant galima smarkiai susižaloti ir nudegti.
– Žaidžiant taip pat atsiranda jausmas, kurį dar reiks apibrėžti.

Ši paroda yra autoriaus asmeninis bandymas išnagrinėti, kokie kontekstai darė įtaką bei konstravo jo matymo būdus. Kokie antagonizmai susiformavo dėl asmeninio, šeimyninio, politinio ir ideologinio kontekstų persiklojimų ir prieštaravimų? Kaip šie antagonizmai lemia autoriaus savęs suvokimą? Kaip atrodo bei jaučiasi matymo būdų permąstymo ir perinterpretavimo procesas.
——-

Erikas Siliuk (g. 1996) – Vilniuje gyvenantis ir dirbantis menininkas. Baigė Vilniaus dailės akademijos skulptūros specialybę. Semestrą studijavo Nankino menų universitete. Eriką domina ideologinių, politinių ir asmeninių kontekstų persiklojimas bei šių kontekstų persiklojimo patyrimas.

 

Paroda veiks iki 2022 04 01