.

Dovilės Šimonytės piešinių ir istorijų ciklas „Visiška fikcija“ ŠMC skaitykloje


Vasario 1 d., trečiadienį, 18.00 val. ŠMC skaitykloje (Aušros vartų g. 5, įėjimas iš Pasažo skg.) vyks Dovilės Šimonytės piešinių ir istorijų ciklo „Visiška fikcija“ atidarymo renginys.

Vasario mėnesį ŠMC skaitykloje pristatomas menininkės Dovilės Šimonytės piešinių ir istorijų ciklas „Visiška fikcija“. Ant skaityklos raudonų stalų archipelago komponuojami pasakojimai pina proziškus ir magiškus pasakojimus, iš dalies įkvėptus menininkės skaityklos rinkinių tyrinėjimo – rašytojų ir menininkių  Etel Adnan, Moyros Davey, Annie Ernaux, Lutz Bacher buities ir poezijos.

„Mano butą užliejo vanduo. Lyja jau tris mėnesius. Virtuvėje, aliuminio puoduose verda vanduo, klykia arbatinukas, cukrinės kraštais teka sirupas. Per kambarius plaukiu iki pripučiamo čiužino ant kurio miegu. Palieku atidarytą langą vandens pertekliui išleisti, bet per naktį viskas užšąla, pasidaro nepakenčiamai slidu. Pagriebusi seniai iškastą kirvį pramušu ledą po kuriuo stingsta mano užrašai. Ką randu, tą sudedu čia. Tik dėja, mano buto durys atsidaro tik į vidų. Pasiliksiu čia iki pavasario.“

Istorijoms apie kasdienybę papasakoti DOVILĖ ŠIMONYTĖ savo kūryboje pasitelkia prietarus ir negausias žinias apie okultines praktikas. Pastebėjusi, kad prasimanytą istoriją ji sugeba papasakoti įtikinamiau, nei realų įvykį, ji prisiekė daugiau niekada neatskleisti visos tiesos.

DOVILĖ ŠIMONYTĖ yra dviejų meninių knygų „Pathos“ (Kūrybiėns idėjos, 2020) ir „Skeptrų karalienė / Queen of Wands“ (12:15, 2022) autorė. Jos leidiniai įtraukti į ŠMC skaityklos menininkų knygų rinkinį.