.

Augusto Bidlausko paroda „Tiek tos gamtos“ galerijoje „Kairė-dešinė“

Birželio 7 d., 18.00 val. VGMC  galerijoje „Kairė-dešinė“ (Latako g. 3) pristatoma Augusto Bidlausko kūrybos paroda „Tiek tos gamtos“.

Anot parodos autoriaus, žmonėms svarbu turėti aiškias taisykles ir raciją. Gamta – tai fonas arba kilimas: gražu, bet turi būti ir funkcionalu; malonu padams, bet kaupia dulkes. Todėl periodiškai prisireikia siurblio, reiškiančio pasaulio sutvarkymą. Tokiu būdu buitis ima viršų, bet nervas tarp kultūros ir natūros išlieka jautrus. Šiame kontekste ne mažiau prieštaringa ir žmogaus anatomija, balansuojanti tarp pilvo ir galvos. Tai veda prie siužetų su gamtos reiškiniais, kūnais, kultūriniais artefaktais, klausiant, kuris iš šių elementų dominuoja.

Augustas Bidlauskas (g. 1981) 2010 m. Vilniaus dailės akademijoje baigė grafikos magistrantūrą. Nuo 2007 m. dalyvauja parodose. Kūryboje naudoja išskirtinai mecotintos techniką. Beveik dešimtmetį Augusto kūriniams yra būdinga žmogaus tema, kurią dailininkas interpretuoja pasitelkdamas alegorijų kalbą, su neslepiama ironija tyrinėdamas žmogiškumo ribas ir silpnybes. Naujausiame kūrinių cikle autorius imasi jam sudėtingiausios temos – peizažo. Paradoksalu, tačiau sąmoningas siekimas atsitraukti nuo žmogaus veda į daugiasluoksnį pasakojimą būtent apie jį.

Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras

Rėmėjai LR Kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

Paroda veiks iki birželio 22 d.

Iliustracijoje: Augustas Bidlauskas. Iš serijos Tiek tos gamtos. 2019