.

Augusto Bidlausko kūrybos paroda „Po žmogaus“ galerijoje „Kairė-dešinė“

Birželio 10 d., penktadienį, 18 val., Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“ (Latako g. 3) bus atidaroma Augusto Bidlausko kūrybos paroda „Po žmogaus“.

Pastaruoju metu dažniau kyla ne estetiniai ar pažinimo, bet moralės ir egzistenciniai klausimai. Todėl kurdamas ir spausdamas dabar negali negalvoti apie frontą plačiąja prasme. Jei kažkada nuo žmogaus vaizdavimo slinkaisi prie gamtos, dabar jau sunku atsekti, kada fokusas vėl atsisuko į žmogų. Nelengva atsiminti, ir kada tiksliai žmogus išaugo senus laikus, taikuolio kelnes bei peržengė slenkstį, kad taptų post žmogumi, – per karą, per pandemiją, anksčiau?

Tai, ką šiandien darome, yra nežmoniškų istorijų pasakojimas. Pagrindinis klausimas – kaip išlaikyti Arestovičiaus rimtį. Toliau – detalės: ar užtenka išraižyti dvigalvį žąsiną, ar jau metas dėti b… ant kūjo ir pjautuvo, ar geriau viską užkloti kamufliažo tentu. Kasdien balsai, kurių klausomės, rėžia aštriai: niekada nebebūsime hipiai, mes mokomės šaudyti tikrais šoviniais.

– Augustas Bidlauskas

Augustas Bidlauskas (g. 1981) baigė grafikos studijas Vilniaus dailės akademijoje (2004–2010). Surengė asmeninių ekspozicijų Vilniuje ir Klaipėdoje, nuo 2007 m. dalyvauja Lietuvoje ir užsienyje rengiamose parodose. Kūryboje išskirtinai naudoja mecotintos techniką. Beveik dešimtmetį Augusto kūriniams būdinga žmogaus tema, kurią dailininkas interpretuoja pasitelkdamas alegorijų kalbą, su neslepiama ironija tyrinėja žmogiškumo ribas ir silpnybes.

Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

* Paroda yra kultūros ir meno festivalio „Kultūros naktis” dalis

Informacija +370 5 261 1995, graphic.lt

Darbo laikas II–V 11–18 val., VI 11–15 val.