.

Arturo Bumšteino paroda „Balsai iš Lyrica archyvo“ „Lokomotif“ erdvėje

Rugsėjo 7 d. 16:45 val. „Lokomotif“ erdvėje (Lentvario geležinkelio stotis, Geležinkelio g. 13, II a., Lentvaris) performansu atidaroma Arturo Bumšteino paroda „Balsai iš Lyrica archyvo“.

„Lyrica” – tai įgarsinta vaistinėlė, įdainuotas žmonių atsineštų vaistų pavadinimų archyvas.

Pregabalin, Acetylsalicylate, Zolpidem tartras, Doxycyclinum, Escitalopramum, Alprazolam, Diosmectitum, Dextromethorphani hydrobromidum etc…

Praėjusių metų rudenį savo kelionę pradėjęs „Lyrica” archyvas, dabar jau trečiąjį kartą pristatomas viešai – „Lokomotif” kuruojamame susitikimų kambaryje, vasaros rezidencijoje.

2018 metų rudenį menininko įkurtoje laikinoje įrašų studijoje 44 žmonės improvizuodami sudainavo savo pasirinktų vaistų lotyniškus pavadinimus. Šis rinkinys vėliau buvo panaudotas dueto „Twentyfingers” koncerte, kurio metu, drauge su muzikos instrumentais skambėjo ir keli atrinkti savo vaistus įdainuojantys vokalai.

Balsai: Gabrielė Bilevičiūtė, Agnė Ambrozaitytė, Alanas Gurinas, Andrea Busonera, Birute Asevičiūtė, Daura Polonskytė, Dovilė Berlinskaitė, Eglė Mikalajūnė, Erika Žilinskaitė, Gabija Adomonytė, Greta Grinevičiūtė, Ieva Kaniušaitė, Ieva Parnarauskaitė, Indrė Liškauskaitė, J.R., Karina Metrikytė, Kęstutis Pleita, Laurynas Skeisgiela, Lora Kmieliauskaitė, Magdalena Kozlovskaja, Monika Lipšic, Mantas Augustaitis, Paulius Markevičius, Somnus, Tautvydas Mažeika, Vaiva Grainytė, Viktorija Damerell, Vainius, Rolandas L., Kastytis Raguckas, Jurgita Juodytė, Jonas Kuprevičius, G.G., Aistė Viršulytė, Arnas Kmieliauskas, Aušra, Gerda Bartuševičiūtė, Milda Dainovskytė, Liza Baliasnaja.

Arturas Bumšteinas (g.1982) yra menininkas dirbantis su garsu, domisi garso antropologija bei savadarbiais kūrybos metodais. Arturas veikia muzikos, parodų, performanso, teatro bei radio meno disciplinų sąnkryžose. Jo kūryba buvo pristatyti tokių institucijų kaip Holland Festival, Unsound, Ultraschall, Cricoteka, Operomanija, Deutschlandfunk Kultur, Vilniaus ŠMC, galerija Vartai, Berghain Kantine tarp daugelio kitų. 2014-ais metais menininkas, už radio meno projektą buvo apdovanotas „Palma Ars Acustica” prizu, 2017-ais metais jis buvo Berlyno menininkų programos DAAD rezidentas, o 2019-tais metais už garso eksperimentų integraciją į Lietuviško teatro kontekstus jis buvo apdovanotas Boriso Dauguviečio auskaru. Arturas Bumšteinas taip pat yra šiuolaikinės muzikos festivalio „Jauna Muzika” meno vadovas.

Plačiau apie menininką: http://www.refusenik.org/

Parodos kuratorius: Lokomotif (Milda Dainovskytė ir Laurynas Skeisgiela)

Projektą dalinai remia:

Lietuvos kultūros taryba

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija

Trakų rajono savivaldybė

Projektą vykdo:

Lentvario kultūros rūmai

Partneriai:

UAB Lentvario kilimai

UAB Statybų bazė

Loko Cafe

Six Chairs Books

ArtBooks.lt

Vilniaus dailės akademija

Lietuvos kompozitorių sąjunga

Trakų rajono Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazija

Trakų rajono Lentvario pradinė mokykla

Trakų rajono Lentvario „Versmės“ gimnazija

Vilniaus kolegijos menų ir kūrybinių technologijų fakultetas

Trakų rajono Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazija

Vilniaus dailės akademija

Lietuvos kompozitorių sąjunga

Komunikaciniai partneriai:

„Trakų žemė“

„Galvė“

Paroda veiks iki rugsėjo 24 d.