.

Artnews.lt ir Artbooks.lt dalyvauja Vilniaus knygų mugėje

Kultūros organizacijos „Artnews.lt“ kuruojamos iniciatyvos – šiuolaikinio meno skaitmeniniai žurnalai „Artnews“ ir „Echo Gone Wrong“, bei kultūros ir meno leidinių knygynas ir leidykla „Artbooks.lt“ – dalyvauja vasario 23-26 d. vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje (Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius). Artnews.lt bus galima sutikti Kultūros periodinių leidinių asociacijos (KPLA) stende A05, 5 salėje.

Mugėje bus galimybė gyvai susipažinti su „Artbooks.lt“ leidybos knygomis, įprastai pasiekiamose tik virtualiose elektroninio knygyno lentynose www.artbooks.lt

Leidėjai stende dalyvaus su 2022 m. pasirodžiusia kuratoriaus ir menotyrininko Valentino Klimašausko sudaryta knyga „Žodžiai, žodžiai, žodžiai arba Lietuvos menininkų tekstai“. Knyga šiemet buvo įvertinta Metų knygos dizaino kategorijos (dizaineris Nerijus Rimkus ir dailininkas Augustinas Milkus) nominacija „Knygos apdovanojimuose 2023“, kuriuos rengė Lietuvos leidėjų asociacija. Jos draugijoje – 2019 m. išleista „Choreografija: meno rašymas šiuolaikinėje dailės kritikoje“, kurią sudarė menotyrininkė, kuratorė ir Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos pirmininkė Danutė Gambickaitė. Šios knygos sudaro Neringos Černiauskaitės ir Vitalijos Jasaitės sumanytą leidinių seriją apie meno rašymo reiškinį Lietuvoje, kurią ateityje leidykla „Artbooks.lt“ ketina tęsti pateikiant vis skirtingus šio reiškinio pjūvius.

„Artbooks.lt“ KPLA stende taip pat primins ir apie laikui nepavaldžius savos leidybos fotografijų albumus – „Kriminaliniai peizažai“ (Ugnius Gelguda) ir „Kareivio dienoraščiai“ (Gintaras Zinkevičius).