.

Antano Šerono tapybos paroda „Laiko pėdsakai“ Vilniaus miesto rotušėje

Kovo 6 d., trečiadienį, 17 val. Vilniaus miesto rotušėje (Didžioji g. 31, Vilnius) įvyks Antano Šerono tapybos parodos „Laiko pėdsakai“ atidarymas.

Antanas Šeronas gyvena ir kuria Šiauliuose, dirba intensyviai, metodiškai, ne priešokiais, todėl per kelis metus yra nutapęs daug tapybos darbų, kuriuos norisi parodyti sostinės meno gerbėjams, žinantiems ir vertinantiems šio jaunosios kartos menininko kūrybą bei savitą braižą.

Surengęs ne vieną didelę personalinę parodą skirtinguose Lietuvos miestuose, Antanas kviečia vilniečius pasidalinti su juo „Laiko pėdsakais“, kuriuos jis seka ir fiksuoja laiko paliktų ženklų ir mūsų buvimo tame „laike“ pojūčiais.

Kryptingai dirbdamas tapytojas suformavo savitą stilių, motyvų komponavimo bei fokusavimo ypatumus. Jo tapybos darbai – ne šiuo metu madingos postmodernistinės kartotės, klasikinių vaizdų simuliakrai, „trendinis“ popartinis „mash“, o išjausta, pamatyta, užfiksuota tikrovė,  emociniai peizažai, daiktiškų motyvų fiksacija, paveikslai, kuriuose tvyro nyksmo, dūlėjimo paveikti objektai, tarsi laiko patina bei rūdimis padengti daiktai.

Šioje parodoje galėsime išvysti ne tik Lietuvoje tapytus darbus, bet ir darbus, tapytus Sicilijoje, ar Sicilijos salos inspiruotas impresijas.

Parodos kuratorė Vaidilutė Brazauskaitė-Lupeikienė

Paroda veiks iki kovo 30 d.