.

Antano Jasenkos paroda „Peizažo ir daikto genezė“ A. ir P. Galaunių namuose-muziejuje Kaune

Spalio 20 d., ketvirtadienį, 17 val. A. ir P. Galaunių namuose-muziejuje (Vydūno al. 2, Kaunas) vyks Antano Jasenkos parodos „Peizažo ir daikto genezė“ atidarymas, kurioje bus pristatomi aliejinės pastelės technika 2019–2020 m. sukurti autoriaus darbai.

„Šita paroda reikalauja kitokio perskaitymo, nelyg dantiraščio dekodavimo. Manding kalba sukasi apie transcendenciją! Antano Jasenkos puantilistinė transcendencija turi savo ritmiką ir nuotaiką, kuri podraug mažorinė ir minorinė. Galbūt sutapimas, bet šiandien, kai kyla karas ir daiktiškasis pasaulis netenka savo svorio, šitie raini paviršiai ypatingu būdu prabyla apie gyvenimą ir mirtį, džiaugsmą ir skausmą“, – teigia filosofas ir teologas Ervinas Koršunovas.

Antanas Jasenka yra žinomas kompozitorius tiek akademinės šiuolaikinės muzikos kompozitorių bendruomenėje, tiek ir eksperimentinės muzikos scenoje Lietuvoje ir užsienyje. Nuo 2008 m. A. Jasenka yra elektroninės muzikos atlikėjų kolektyvo „Diissc Orchestra“ narys, Kauno technologijos universiteto, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas, Europos kultūros sostinės KAUNAS 2022 ambasadorius. 2010–2015 m. dirbo didžiausio Baltijos šalyje elektroninės muzikos festivalio „Jauna Muzika“ meno vadovu.

Kompozitoriaus kūriniai skamba Lietuvos ir tarptautiniuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose Europoje, Amerikoje, Japonijoje, Meksikoje, Kinijoje ir kt., kompozitorius dalyvavo įvairiuose projektuose užsienyje ir Lietuvoje su tokiais menininkais, kaip Ralfas Wehowsky‘s, „The Hafler Trio“, Eimuntas Nekrošius, Oskaras Koršunovas, Birutė Letukaitė, Yana Ross ir kt.

Su Antano Jasenkos kūryba galite susipažinti SoundCloud platformoje, Lietuvos muzikos informacijos centro internetinėje svetainėje ir antanasjasenka.com

Paroda veiks: 2022 10 20 – 11 26