.

Aisčio Mickevičiaus paroda „Būtasis laikas“ VDA galerijoje „Artifex“

Gruodžio 15 d. (trečiadienis) 19 val. Vilniaus dailės akademijos galerijoje „Artifex“ atidaroma Aisčio Mickevičiaus paroda „Būtasis laikas“.

Jis egzistuoja šalia dabarties ir ateities. Laikas, kurio nebėra. žmonės, kuriuos sutikai. Miestai, kuriuose gyvenai ta diena. Akys, kurias mylėjai. Meilė, kuri praėjo. Liūdesys, kuris išblėso. Akimirkos. kartais ilgos, kartais trumpos. Kai kurios pagautos už skverno. Jas nešiojiesi su savim visada. Būtasis laikas, kuriame svarbu neužsibūti. Kiekvieno jis kitoks, o mano šitas.

Gimiau vilniuje, 1976-ais, gegužės 1-ąją, iškart po „Labanakt vaikučiai“. Buvo šeštadienis, 21.10., visuotinė šventė. Mamai pasiūlė šampano. Gimiau Brežnevo sąstingio epochoje. O pasaulyje tais metais iki mano gimimo pirmam komerciniam skrydžiui pakilo viršgarsinis „Concorde“ lėktuvas. Gvatemalą ir Hondūrą sukrėtė galingas 9 balų žemės drebėjimas. Austrijoje, Insbruke, įvyko žiemos olimpinės žaidynės. Kuba nacionaliniu referendumu pasitvirtino šalies konstituciją. Argentinos kariškiai nuvertė Izabelę Peron. Styvas Džobsas ir Styvas Vozniakas sukūrė pirmąjį „Apple“ kompiuterį. Kraugerys Pol Potas ir raudonieji Khmerai atėjo į valdžią Kombodžoje. Eurovizijos dainų konkursą laimėjo grupė Brotherhood Of Man iš Didžiosios Britanijos su daina „Save Your Kisses For Me“. Sulaukęs 70-ies mirė Jungtinių Amerikos Valstijų milijonierius, verslininkas ir aviatorius Hovardas Hjūdžas.

Ir tada gimiau aš. Tai buvo viso mano būtojo laiko atskaitos taškas.

Aistis Mickevičius – profesionalus aktorius, radijo ir televizijos laidų vedėjas, publicistas, parfumerijos kūrėjas, jau gerą dešimtmetį aktyviai kuria ir olfaktorinį (kvapų) bei vizualinį meną, organizuoja individualias ir grupines tardisciplininio meno parodas. 2021 metais autorius išleido ankstyvos jaunystės poezijos ir karikatūrinės grafikos rinkinį, pavadintą „Būtasis laikas“, kuris ir tapo inspiracija šiai parodai.

Paroda veiks iki 2022 01 08