.
2015    07    23

Fotografijų paroda „KITI6“ KKKC Parodų rūmuose

artnews.lt

Tomas_Urbelionis.Glamour

Liepos 24 d. (penktadienį), 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (I aukšto salėje (Aukštoji g. 1/Didžioji Vandens g. 2) Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius pristato fotografijų parodą KITI6.

Šiais metais projekte dalyvauja trys autoriai: Paulius Butkus, Valus Sonov ir Tomas Urbelionis. Projekto kuratorius – Darius Vaičekauskas.

Šeštus metus iš eilės uostamiestyje vykstantis projektas, kurio misija – pristatyti mažai žinomus ar visai nežinomus fotografijos kūrėjus. Pagrindinis projekto tikslas išlieka toks pat – suvienyti fotografijos srityje dirbančius autorius, suteikiant jiems galimybę prisistatyti parodinėje erdvėje, tokiais būdais atkreipiant dėmesį į jų kūrybą ir stimuliuojant įsiliejimą į jau susiformavusį fotografijos menininkų sluoksnį. Projektas KITI6 sudarys sąlygas ne tik naujų kūrėjų pirmai pažinčiai, bet ir išsamesnei pastarųjų metų jų kūrybos apžvalgai ar net analizei.

Projektas KITI ir toliau pristato naujus vardus, nematytus autorių kūrinius. Šiais metais taip pat bus siekiama išprovokuoti diskusiją apie šiuolaikinės fotografijos sampratą, atkreipiant dėmesį į dabartines tendencijas ne tik Lietuvos fotografijoje, bet ir užsienio šalyse – visi parodos dalyviai jau ilgą laiką gyvena, ir kuria užsienyje. Kaip ir lig šiol vykusiuose KITI projektuose, pagrindiniai autorių atrankos kriterijai – aktyvi kūrybinė veikla ir visiškas arba mažesnis nežinomumas profesionalaus meno lauke. Neabejotinai, tai – ryškūs, ambicingi, lietuvių kūrėjai, nebūtinai gyvenantys Lietuvoje, kuriantys įvairiomis technikomis bei technologijomis, skirtingomis temomis, bet būtinai kryptingai dirbantys fotografijos srityje.

Projektas KITI ir toliau išlieka tolerantiška ir perspektyvia erdve naujų autorių kūrybiniams ieškojimams ir eksperimentams. Čia galima sutikti (ir pažinti) ne tik kitaip mąstančius ir kitaip kuriančius fotografus, bet ir apčiuopti naujai besiformuojančias tendencijas Lietuvos fotografijoje.

Klaipėdoje paroda vyks iki rugpjūčio 30 d.