.

„ŠILAINIŲ RADIJAS“ – kviečia švęsti gyvenimą Šilainiuose

Jau šį penktadienį bus galima gyvai išgirsti unikalią „Šilainių radijo“ programą internetinio radijo platformoje „Palangos gatvės radijas“ ir gyvai Šilainiuose – tam bus įkurtos net dvi laikinos „Šilainių radijo stotelės“. Visą lapkričio mėnesį menininkės iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės kvietė Šilainių gyventojus dalintis patirtimis, istorijomis, anekdotais, dainomis, receptais, eilėraščiais ir visais kitais jiems svarbiais dalykais. Vyko audio įrašų kūrimo sesijos, ekskursijos ir garso dirbtuvės. Buvo paskelbtas atviras kvietimas audio turiniui ir kuriami „įvietinti“ audio įrašai.

„Šilainių radijas“ – tai vietinių apylinkių ir čia gyvenančių žmonių šventė. Šis projektas sujungė Šilainių istorijos fragmentus ir vietinių gyventojų balsus bei jų patirtis per ekskursijas, dirbtuves ir asmeninius audio įrašus, kuriuose užfiksuota gyvenimo Šilainiuose dvasia.“ – Teigia viena iš projekto sumanytojų menininkė Samantha Lippet.

Kuriant įrašus dalyvavo patys įvairiausi Šilainiuose gyvenantys, dirbantys ir besisvečiuojantys žmonės, todėl įrašuose bus galima išgirsti kaimynus, mokytojus, bičiulius ir įvairių Šilainiuose įsikūrusių bendruomenių atstovus. Šių žmonių istorijos ir pasakojimai pynėsi į giją, kuri tapo įvairialypiu audiniu, atskleidžiančiu šios vietos unikalumą.

Gruodžio 3 d. Visi norintis išgirsti „Šilainių radijo“ programą galės tai padaryti ne tik internetu, tačiau ir dvejose laikinose radijo stotelėse – 10:30 val. Šilainiuose, šalia skulptūros „Versmė“ (vietinių pramintos „Drambliu“, Šarkuvos g. 30) ir 16:00 val. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šilainių padalinyje (Baltų pr. 51). Šiose radijo stotelėse bus galima pamatyti kaip gimsta ši unikali radijo programa ir gyvai patirti radijo pulsą.

Projekto sumanytojos: Samantha Lippett (JK,FI) – menininkė ir kuratorė, dirbanti alternatyvaus švietimo, bendradarbiavimo ir bendruomenės kūrimo projektuose, Julija Lečaitė (LT) – garso kuratorė ir bendruomenės radijo ekspertė, bei Šilainiuose gyvenanti menininkė ir kultūros prodiuserė Evelina Šimkutė (LT) – dirbanti su socialiai angažuotu menu ir kūrybine vietokūros praktika.

„Šilainių radijas“ jau gruodžio 3d. per „Palangos gatvės radiją“ interneto bangomis: www.palanga.live

Daugiau informacijos: https://silainiaiproject.com/

ŠILAINIŲ RADIJAS

https://www.facebook.com/events/260195262704191

——-

Šilainių radijas – sukurkime radijo programą kartu!

——-

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Organizuoja: Šilainiai Project ir Palanga Street Radio

Partneris: Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka