.

Namų galerijoje TRIVIUM Antono Lukoszevieze paroda „Pamesta opera”

Namų galerija TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) lapkričio 30 d. 18 val. atidaro lietuvių kilmės britų menininko Antono Lukoszevieze naują parodą „Pamesta opera”.

Antonas Lukoszevieze Lietuvoje daugeliui geriau pažįstamas kaip muzikas. „Pamesta opera” pristatys autoriaus koliažų rinkinį.

„Žodis „opera” reiškia „darbas”, o šie koliažai yra pamesti, įsivaizduoti ar galbūt pamiršti didesnio kūrinio fragmentai. Tai galėtų būti daugybe įvairių priemonių atliekamo kūrinio natos arba tiesiog absurdiškos partitūros, egzistuojančios vien kaip estetiniai objektai. Jie kuria savas prasmes- iš mano prisiminimų apie save kaip muziką, menininką ir keistą šios planetos svečią.“- sako Antonas Lukoszevieze.

Antonas Lukoszevieze (g. 1965) – muzikas ir tarpdisciplininio meno kūrėjas, vienas įdomiausių savo kartos atlikėjų, žinomas dėka savo avangardinės, eksperimentinės bei improvizacinės muzikos, koncertavęs daugybėje muzikos festivalių visoje Europoje ir JAV.

2009 metais, už nuopelnus Lietuvos kultūrai, Antonas Lukoszevieze buvo apdovanotas Lietuvos tūkstantmečio žvaigždės medaliu.

Parodą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Paroda veiks iki gruodžio 16 dienos.