.

Pristatomas naujas žurnalo DAILĖ 2016/1 numeris

Daile 2016-1_virselis

Liepos 1 d. nuo 12 val. iki 18 val. kviečiame į LDS galeriją (Vokiečių g. 2) susipažinti su nauju žurnalo DAILĖ 2016/1 numeriu.

Pirmajame šių metų numeryje svarstoma apie šiuolaikinę kūrybiškumo sampratą. Skaidra Trilupaitytė klausia, ar kiekvienas yra menininkas, o Danutė Gambickaitė narplioja meno rašymo apibrėžimą.

Naujame DAILĖS numeryje gilesniu žvilgsiu pažiūrima į ryškiausias Lietuvoje vykusias parodas. Viktoras Liutkus rašo apie Šarūno Saukos pasignaibymus su Hieronymus Boschu, Aistė Kisarauskaitė pristato Artūro Railos žmogiškąją komediją, Kristina Civinsienė apžvelgia dailės istoriją privačiose kolekcijose, Vidas Poškus ­ jaunąją Kauno tapybą, o Lijana Šatavičiūtė analizuoja Baltijos šalių šiuolaikinę keramiką.

Išsamiai pristatomos 5 menininkų personalijos, kurių kūryba įtraukianti ir ryški – tai Kristina Norvilaitė, Rimas Sakalauskas, Jovita Aukštikalnytė-Varkulevičienė, Martynas Gaubas, Algimantas Patamsis.

Koncentruotai aptariama ir užsienio meno scena, ir lietuvių menininkų pasirodymai joje: 35-oji meno mugė „ARCOmadrid“, lietuvių debiutas meno mugėje „Art Dubai 2016“, Julijono Urbono gravitacinės provokacijos Milano dizaino trienalėje.

Naujajame žurnalo numeryje tradiciškai skirtas dėmesys ir palikimui. Viktoras Liutkus rašo apie šviesos burtininką Vladą Eidukevičių, o Kristina Jokubavičienė ­ apie įspūdingą Prano Domšaičio vaizduotės realybę.

Žurnalo DAILĖ autoriai ir herojai naują numerį galės atsiimti liepos 1 d. nuo 12 val. iki 18 val. į LDS galerijoje. Norintis įsigyti naują numerį jį ras LDS galerijoje ir ŠMC.