.

Jaunųjų grafikų paroda „Jaunystė“ A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje

paroda_jaunyste_plakatas

Balandžio 7 d., ketvirtadienį, 17 val. A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje/Velnių muziejuje (V. Putvinskio g. 64, Kaune) atidaroma grafikos darbų paroda „Jaunystė“.

Pripažintų Lietuvos grafikos meistrų Rolando Rimkūno ir Rimvydo Kepežinsko inicijuota paroda „Jaunystė“ pristato Vilniaus dailės akademijos (VDA) Vilniaus ir Kauno fakultetų Grafikos katedrų absolventų kūrybą. Parodos pobūdis leido suburti aštuonis skirtingus jaunus menininkus, kurie publikai pateiks savo naujausius taikomosios ir vaizduojamosios grafikos darbus.

Čia matysime įdomius ir savitus iliustratorius: Liną Spurgą, Lauksminę Steponavičiūtę, Ingą Navickaitę, Ievą Auželytę ir Viltę Žumbakytę. Estampus pristatys Julija Račiūnaitė, Toma Šilinaitė ir Vladimiras Leleiva. Tai skirtingas medijas pasitelkiantys menininkai, eksperimentuojantys įvairiomis grafikos priemonėmis ir medžiagomis. Visi parodos dalyviai jau dabar dalyvauja tarptautinėse ir Lietuvoje rengiamose parodose, iliustruoja knygas, kuria kompiuterinius žaidimus, dalyvauja ir laimi savo srities konkursuose.

Bus eksponuojama dalis autorinių darbų, sukurtų studijų metu bendradarbiaujant su katedrų dėstytojais: Vaidu Naginioniu, Marija Marcelionytė, Matu Dūda, Žygimantu Augustinu, Goran Oldrich, Gintaru Česoniu, Aurimu Švedu ir kt.

Paroda kviečia susitikti su šiek tiek jaunystės paženklinta profesionalia ir įdomia grafika visus besidominčius parodų lankytojus, taip pat profesionalius menininkus, dizainerius, leidėjus, kūrybinių industrijų ir įmonių koordinatorius bei vadovus.

Paroda veiks iki gegužės 8 dienos.