.

Galerijoje „101″ – paskaita apie Amerikos kino avangardą ir Antologijos filmų archyvo rinkinius

anthology

Balandžio 3 dieną, ketvirtadienį, 15 val. VDU menų galerijoje „101″ (Laisvės al. 53, Kaunas) įvyks Antologijos filmų archyvo archyvaro, filmų restauravimo ir saugojimo specialisto Johno Klacsmanno paskaita „Amerikos kino avangardas 1975-1990: Antologijos filmų archyvo rinkiniai”.

Antologijos filmų archyvas, įkurtas Jono Meko 1970 metais Niujorke yra tarptautinis kino ir video filmų saugojimo, tyrimų ir rodymo centras, ypač didelį dėmesį skiriantis nepriklausomam, eksperimentiniam ir avangardiniam kinui. Kiekvienais metais Antologija restauruoja nuo 20 iki 40 filmų ir šiandien jos kolekciją sudaro virš 900 kūrinių. 2009 metais, gavusi Andy Warholo vizualinių menų fondo finansavimą, Antologija ėmėsi naujos iniciatyvos – surinkti Amerikos menininkų, dirbusių 1975-1990 metų laikotarpiu medijų darbus. Taip buvo surinkta virš 100 naujų kūrinių. Paskaitoje bus kalbama apie šio laikotarpio Amerikos avangardinį kiną ir rodomos ištraukos iš kolekcijai priklausančių filmų.

Balandžio 4 d., penktadienį, 10 val. paskaita  „Antologijos filmų archyvas ir šiuolaikiniai informacijos išsaugojimo būdai” vyks ir Lietuvos valstybės centriniame archyve Vilniuje (O. Milašiaus g. 21). Paskaita vyks anglų kalba.