.
2020 11 05

Naują Donato Stankevičiaus leidinį „At the Bus Stop“ pristatanti diskusija

Lapkričio 5 d., ketvirtadienį, 18 val. Kauno fotografijos galerijoje diskusijos formatu bus pristatytas naujas Donato Stankevičiaus leidinys „At the Bus Stop“, kurioje pristatoma gatvės fotografijos serija, kvestionuojamos teisės į atvaizdą ir fotografavimo viešojoje erdvėje temos. Diskusijoje dalyvaus fotografas, pristatomos parodos ir leidinio autorius Donatas Stankevičius, politikos antropologas, mokslų daktaras, tarpsritinis kūrėjas Arvydas Grišinas ir fotografas, fotografijos tyrėjas Tomas Pabedinskas. Renginys bus transliuojamas Facebook paskyroje Kaunas Gallery.

„Nesu gatvės fotografas. Niekada juo nebuvau“, – sako autorius, parodoje ir knygoje pristatantis bene dešimtmetį kurtą fotografijų ciklą, kuriame dabar, anot jo, yra svarbiausi ne konkretūs vaizdai, o pačios gatvės fotografijos situacija ir klausimas, ar išliks ji „pasitikėjimo žanru“? Dešimtmečiais gyvavusi ir mūsų kasdienybę dokumentavusi fotografija apmirė, ją pakeitė ir toliau mūsų gyvenimą demonstruojantys, labiau pastatyminiai, kiek šabloniški ir vizualiai vienodi vaizdai, kuriuose herojai rodo save iš gražiausių pusių. Paroda ir knyga „At the Bus Stop“ – išskirtinai kaunietiškos ir pozityvios. Viešojo transporto stotelėse verdantis gyvenimas kupinas komiškų situacijų, margas nuo ten šmėžuojančių reklamų ir ryškiaspalvių drabužių.

Donato Stankevičiaus paroda „At the Bus Stop“ Kauno fotografijos veikia iki lapkričio 9 dienos.

Knygą įsigyti galite Kauno fotografijos galerijoje ir internetiniame knygyne https://shop.kaunasgallery.lt/en/product/donatas-stankevicius-at-the-bus-stop/

Renginį remia Lietuvos kultūros taryba ir Kauno miesto savivaldybė.