.
2017    10    10

VI-oji Tarptautinė A. Švėgždos piešinių konkurso paroda „Titanike“

artnews.lt

Iki spalio 22 d. VDA parodų salių „Titanikas“ (I-ame aukšte, Maironio g. 3, Vilnius) veikia VI-oji tarptautinė Algimanto Švėgždos piešinių konkurso paroda „Piešinys 2017“.

Šeštus metus iš eilės vykstantis konkursas kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių iš Lietuvos ir kitų Europos šalių. Šiemet konkurse dalyvauja Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Danijos, Baltarusijos ir Rusijos aukštųjų meno mokyklų studentai. Pagrindinis parodos tikslas – supažindinti visuomenę su jaunųjų menininkų kūryba, paskatinti inovacijas ir atskleisti piešinio galimybių įvairovę. Renginio organizatorius VDA Vilniaus fakulteto dekanas doc. Česlovas Lukenskas teigia, kad paroda padės kelti jaunų menininkų profesinį prestižą ir plačiau skleisti eksperimentinį ir akademiškai angažuotą meną.

Šių metų paroda išsiskiria temų įvairove – dalyviai demonstruoja neformalų ir kritišką požiūrį į šiandieninės kasdienybės problemas, atsigręžia į savo šeimos, tautos istoriją, kurią reflektuoja per asmenines patirtis. Kasmet jaunieji kūrėjai skiria vis didesnį dėmesį piešinio meistriškumui, ieško originalių raiškos būdų.

Spalio 19 d. bus paskelbti 12 konkurso laimėtojų, kuriems atiteks trys premijos (500, 300, 100 eurų ir dešimties dienų poilsis Nidos meno kolonijoje) bei 9 diplomai. Visų 12 laimėtojų darbai bus įtraukti į parodos katalogą, o pirmąsias tris vietas laimėję autoriai gaus teisę surengti personalines parodas Vilniaus dailės akademijai priklausančiose galerijose.