.

Rupert kviečia į jau antrus metus vykstantį šiuolaikinio meno festivalį „Įžeminti II“

Gegužės 4 d. Valakampiuose ant Neries kranto įsikūrusio „Rupert“ meno, rezidencijų ir edukacijos centro erdvėse ir apylinkėse vyks jau antrasis šiuolaikinio meno festivalis „Įžeminti II“. Renginio programą pristatys tarptautinė kūrėjų grupė, žadanti nepamirštamą diskusijų, dirbtuvių ir performansų dieną, kurį vainikuos speciali naktinė programa.

Jau antrus metus vykstantis „Įžeminti II“ festivalis toliau gilinasi į vis intensyvėjančius klimato kaitos klausimus, šiemet daugiausia dėmesio skirdamas žmogaus ateities projekcijoms ir svajonėms, kurias sustiprina pavasaris.

Kūrėjai ir kūrėjos Marijn Degenaar, oxi peng, Kim Kraczon, Calum Bowden, monica maria moraru ir Eglė Kliučinskaitė kvies tyrinėti žmogaus ryšio su kraštovaizdžiu ir spekuliatyvių ateičių temas, pabrėždami nusiraminimo, kvėpavimo ir susikaupimo ritualų svarbą įtempos klimato situacijos akivaizdoje. Skirtingos meninės praktikos festivalyje virs diskusijomis, dirbtuvėmis ir performansais, kuriančiais dabartį ir svajojančiais apie ateitį, kuri dar tik įsivaizduojama. Festivalį vainikuos naujas, „Rupert“ rezidencijos metu sukurtas bones tan jones opera-performansas „Sacrificial Tripod (Parasites of Pangu 2.0)“.

Festivalio publika dieną atgavusi jėgas, šnabždėdama apie naujas patirtis, gurkšnodama raminančią arbatą, temstant bus kviečiama naktinei muzikos ir meno erdvės „Draugų vardai“ DJ programai. „Draugų vardų“ pakviesti atlikėjai muzikos garsais lydės ir visas dienos programos dalis.

Festivalis atviras ir nemokamas. Daugiau apie programą: https://rupert.lt/lt/izeminti-ii/

Festivalio dalyviai: bones tan jones, monica maria moraru, Calum Bowden, Marijn Degenaar, Yiou Penelope Peng, Kim Kraczon, Eglė Kliučinskaitė, Viktorija Šiaulytė

Sacrificial Tripod (Parasites of Pangu 2.0) atlikėjai: Laura Marija Balčiūnaitė, Alina Pilecka, Malka Sultan, Žygimantas Julijus Bėrontas, Paulius Janusonis, Samuels Ozoliņš, Gabija Liuta, Reyna Deyna

Muzikinė programa: Draugų vardai

Maisto programa: Mantas Lozuraitis x DMV Valakampiai

Kuratoriai: JL Murtaugh, Viktorija Šiaulytė, Rugilė Miliukaitė
Koordinatorė: Rugilė Miliukaitė
Produkcijos vadovė: Eglė Kliučinskaitė
Komunikacija: Aistė Marija Stankevičiūtė
Grafinis dizainas: Marijn Degenaar
Garso inžinierius: Ignas Juzokas
Šviesų dizainas: Justas Bø
Patarėjas: Antanas Gerlikas
Technikai: Matas Šatūnas, Jokūbas Adamonis
Vertėjas: Paulius Balčytis
Redaktorė: Evelina Zenkutė

Festivalis yra dalis ilgalaikio tarptautinio projekto the sustainable institution (liet. tvari institucija), įgyvendinamo kartu su partneriais E-WERK Luckenwalde (Vokietija) ir LUMA Arles (Prancūzija).

Projektą „the sustainable institution“ kofinansuoja Europos Sąjunga ir Teltow-Fläming.
„Rupert“ veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Rėmėjai: Vilniaus miesto savivaldybė, Tech Zity.

Čia išreikštos nuomonės ir požiūriai yra tik autoriaus(-ių) ir nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar kitų finansavimą teikiančių institucijų nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei finansavimą suteikusi institucija negali būti laikomos už jas atsakingos.