.
2017    11    27

Neringos Akcijonaitytės keramikos paroda „Bestiarium“ VDA parodinėse erdvėse „Krematoriumas“

artnews.lt

Lapkričio 28 d. (antradienį) 18 val. VDA parodinėse erdvėse „Krematoriumas“ (Maironio g. 6, Vilnius) atidaroma Neringos Akcijonaitytės personalinė keramikos paroda „Bestiarium“.

Bestiarium – tai viduramžių knygos, kuriose naudojant iliustracijas būdavo apibūdinami įvairūs žvėrys, dažnai į aprašą įjungiant moralinį pamokymą. Šiuose veikaluose tarp egzistuojančių gyvūnų būdavo įpinami ir mitiniai gyviai, tokie kaip drakonai, vienaragiai ir pan.
Dabar mes žinome, kokie gyvūnai egzistuoja, o kurie yra tik mitas. Kas gyvena už šio pasaulio sienų niekas iš mūsų nežino, bet įsivaizduokime, kad atsiranda žmogus, galintis kirsti pasaulių ribas, kuris pradeda rašyti savo Bestiariumą, rinkdamas kito pasaulio pabaisas ir jas stebėdamas.
Šioje parodoje kviečiu susipažinti su galimais kito pasaulio gyviais

Parodoje demonstruojami keramikiniai gyviai, kurie buvo pradėti kurti nuo 2014 iki 2017 metų. Didžioji dalis šių gyvių sukurti malkinių degimų pagalba, tokių kaip Raku ir juodas degimas. Tačiau taip pat kai kurie žvėrys pagaminti iš porceliano.

Neringa Akcijonaitytė gimė 1993 metais. 2016 metais įgavo Bakalauro laipsnį VDA, keramikos specialybėje. Nuo 2016 iki dabar studijuoja Magistrantūrą, VDA,  taikomosios keramikos specialybėje.

Paroda veiks iki gruodžio 7 d.