.
2017    05    11

Kūrybinės platformos „Menų Zona“ atidarymas Klaipėdoje

artnews.lt

III.renginys.M.Z_2

Gegužės 13 d., nuo 19 val. Klaipėdoje (Aukštoji g. 5) atidaroma kūrybinė platforma „Menų Zona“.

Nauja renginių erdvė Klaipėdoje – kūrybinė platforma „Menų Zona“ skelbia sezono atidarymą! Tarptautinis garso meno projektas „Ultra Dinamica“ startuoja buvusios Vydūno mokyklos kiemelyje. Keturi garso architektai bei vibracijų inžinieriai iš Estijos Latvijos ir Lietuvos išjudins uostamiesčio vaibą bei iškreips realybės pojūtį. Elektroninė ir elektro-akustinė muzika, kurios pagrindas – improvizacija. Savadarbė elektronika, vibruojanti akustika, džeržgiančios stygos, sulūžę žaislai: pasitelkus šias ir kitas priemonės pakviesime patirti unikalius garso menininkų pasaulius.

„Menų zonos“ rezidentai:

Erik Alalooga (Viljandi) – garso performansų ir instaliacijų menininkas iš Estijos. 2016m. Erik dalyvavo performanso meno festivalyje “Creature”, Kaune, tais pačiais metais įkūrė meno erdvę „Supersonicum“ Viljandi mieste, kurioje nuolat vyksta garso meno renginiai. Performansams Erikas naudoja masyvius savadarbius elektroakustinius agregatus, o pasirodyme Klaipėdoje menininkas koreguos tylą materijos ir mašinų pagalba.
Toms Auninš (Ryga) – elektroakustinės muzikos kūrėjas, aktorius, režisierius ir Naba radijo laidų vedėjas. Be savo solo projekto, jis tai pat yra avangardinės grupės „½ w ½ h” narys, bei DJ, grojantis slapyvardžiu „DJ DJ RIDŪ“. Toms yra dažnas žymaus Latvijos garso meno festivalio „Skanumezs“ dalyvis. 2016 metais jis koncertavo Vilniuje ir Kaune. Jo gyvi pasirodymai nenuspėjami, tačiau kaskart charizmatiški ir intensyvūs.
Arma Agharta (Panevėžys) – garso performansų kūrėjas, jau dešimt metų stebinantis užsienio turų gausa ir geografija. Jau šiemet menininkas pasirodė Grenlandijoje, Indonezijoje, Filipinuose, Malaizijoje, Singapūre bei Europos šalyse. Arma Agharta savo stipriai improvizuotose pasirodymuose naudoja senus sintezatorius, modifikuotus žaislus, objektus, kostiumus, ir visą tai apipinta magiškais triukais bei impulsyviais veiksmais.
d.n.s. (Klaipėda) – alternatyvaus garso puotoje uostamiesčio svečiams kompaniją palaikys vakarų fronto veteranas, eksperimentinės muzikos projektas d.n.s. Tai vienas iš Donato Bielkausko kūrybinių įsikūnijimų. d.n.s. atsirado ir gyvuoja kaip savotiška „atsvara” neo-folklorinei projektų Donis ir Esatis veiklai. Aštrūs garsai, monotoniškos melodijos, monumentalios ritmikos sienos. Taip, pasak autoriaus būtų galima bandyti apibūdinti čia skambančią muziką, kuri priverčia klausytojus „lėtinti apsukas”, sustoti naktinės Klaipėdos kosminio drone stop kadre, kai klampojant gar(suo)se viena sekundė virsta valandomis.

Kūrybinę platformą „Menų Zona“ organizuoja Meno kūrėjų sąjunga. Projektą iš dalies remia Klaipėdos miesto savivaldybė. Projektas yra Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė 2017 renginių dalis. Tarptautinį garso meno projektą „Ultra Dinamica“ inicijuoja kultūrinė organizacija „Agharta“.