.
2016    01    20

Knygos apie Vilniaus kino teatrų istoriją pristatymas NDG

artnews.lt

vilniaus iliuzionai

Sausio 22 d., 17 val. NDG auditorijoje vyks Sonatos Žalneravičiūtės knygos „Vilniaus iliuzionai. Miesto kino teatrų istorijos“ pristatymas.

Pristatyme dalyvaus tarpukario kino žiūrovė, „Minties“ leidyklos buvusi redaktorė Janina Giečevska, eseistas, kino scenaristas Pranas Morkus, „Ozo kino salės“ šeimininkas Valdas Isoda, kinotyrininkė Natalija Arlauskaitė ir knygos autorė Sonata Žalneravičiūtė.

„Kadangi kinas buvo ir yra neatsiejamas nuo mūsų gyvenimo, todėl rinkdama medžiagą knygai, vėliau jau rašydama, panirdavau į skirtingus Vilniaus miesto gyvenimo laikotarpius. Vaizduotėje ne tik žiūrėjau pirmuosius kino filmus Botanikos sode, klausiausi muzikuojančio trio pirmajame kino teatre „Iliuzija“, bet vaikščiojau Savičiaus gatve su Mikalojumi Konstantinu Čiurlioniu, nuo Gedimino kalno dairiausi į Vilnių su Leonidu Brežnevu“, sako knygos autorė.

Knygoje „Vilniaus iliuzionai. Miesto kino teatrų istorijos” yra ir ne tik kinas, bet ir miesto, žmonių istorijų. Taip pat joje yra nemažai straipsnių, dokumentų, vaizdo medžiagos, iliustruojančios skirtingus laikus.

Renginys nemokamas, be registracijos.