.
2017    04    03

Kino istoriko Rafalo Syska paskaita apie kino parodų kuravimą ir Nacionalinį kino kultūros centrą Lodzėje NDG

artnews.lt

rafal syska - foto

Balandžio 5 d. (trečiadienį), 18 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks kino istoriko Rafal Syska paskaita apie kino parodų kuravimą ir Nacionalinį kino kultūros centrą Lodzėje.

Rafalas Syska – lenkų kino istorikas, šiuo metu dėstantis Krokuvos Jogailos universitete ir vadovaujantis Nacionaliniam kino kultūros centrui Lodzėje (NCFC). R. Syska daugybės tekstų ir leidinių apie kiną autorius ir bendraautorius, kurio tyrimų laukas susijęs su šiuolaikinio kino analize, jį domina filmų žiaurumo fenomenas, lėtojo kino tendencijos ir taip pat kino parodų kuravimas. R. Syska 2014-aisiais kuravo režisieriui Stanley Kubrickui skirtą parodą Nacionaliniame muziejuje Krokuvoje. Paskaitoje R. Syska dalinsis savo žiniomis ir patirtimi, kuruojant su kinu susijusias parodas ir dirbant kino centre.

NCFC – tai nauja, 2016 m. atidaryta kino kultūros sklaida besirūpinanti institucija, įsteigta bendradarbiaujant Lenkijos kultūros ir paveldo ministerijai bei Lodzės miestui. Iki 2019 m. kino centras įsikurs moderniame Lodzės rajone, buvusiame elektrinės pastate. NCFC – kultūrinis ir edukacinis centras, kuriame visi besidomintys kinu galės aplankyti nuolatines ir keičiamas parodas, filmų peržiūras, festivalius, filmų biblioteką. Centre taip pat bus inicijuojami įvairūs leidybiniai projektai, konferencijos, rezidencijos menininkams ir pan.

Paskaita vyks anglų k., NDG auditorijoje. Paskaita nemokama, be registracijos.

Partneriai: Lietuvos muzikos ir teatro akademija, „Erasmus+“.

Iliustracijoje: Rafal Syska